Лісове пекло у Каліфорнії

Через бурхливі вогняні стихії, які винищують ліса Каліфорнії, інженер, популяризатор науки і винахідник Ілон Маск вирішив запропонувати допомогу людям, які потребують евакуації з місцевостей, які охоплені вогнем.

Про це він повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Якщо Tesla може допомогти людям в Каліфорнії, будь ласка, зв'яжіться з нами. Модель S&X оснащена фільтрами НЕРА лікарняного класу. Може допомогти під час транспортування людей", – повідомив Ілон.

8 листопада на півночі Каліфорнії почалися масштабні лісові пожежі. Тисячі людей були врятовані завдяки евакуації, однак жертвами вогняної стихії стали кілька людей. Лісова пожежа знищили на своєму шляху тисячі будівель.

Це не перший раз, коли Ілон Маск пропонує допомогу тим, хто цього потребує.

Кілька місяців тому інженер сконструював і випробував субмарину, щоб допомогти застряглим в печері дітям в Таїланді. Невеликі розміри субмарини повинні були допомогти безпечно дітям вибратися назовні.

Субмарина, яку Ілон Маск запропонував в якості допомоги

Однак, як повідомляє theguardian рятувальники вирішили відмовитися від допомоги Ілона Маска, віддавши перевагу іншим способам порятунку постраждалих.

Як зазначив глава штабу порятунку дітей, винахід Ілона цілком гарне і витончене, однак її використання - не доцільно.

Як стверджує nationmultimedia, рятувальники пробурили більше ста свердловин, щоб дістатися до дітей, які знаходилися на глибині 600 метрів під землею.

У підсумку всі постраждалі були врятовані, проте в ході операції загинув один рятувальник. В якості подяки, врятовані діти стали послушниками при буддійському храмі.

Також з пропозицією Маска допомоги дітям в Таїланді пов'язана ще одна історія: Мільярдер назвав педофілом дайвера, який розкритикував підхід Ілона до рятувальної операції і порадив йому засунути субмарину собі в "одне місце".

Нагадаємо про Апокаліпсис в Каліфорнії: полум'я перетворило райський куточок в пекло, багато загиблих

Як раніше повідомляв "Знай.иа" у США вщент вигорів містечко Парадайз

Знай.иа писав про те, что у Росії підпалили монастир з царською сім'єю