Президент Південної Кореї Мун Чже Ін відправив північнокорейському колезі їстівний подарунок. Про це повідомляє "Енхап" з посиланням на адміністрацію Сеула.

За інформацією агентства, влада Південної Кореї направили в КНДР 200 тонн мандаринів. Партія фруктів буде переправлена чотирма рейсами (по два в неділю і понеділок) з провінції Чеджудо в Пхеньян. Всього Північна Корея отримає 20 тисяч коробок по 10 кілограмів фруктів у кожній.

Як наголошується в поширеному в неділю, 11 листопада, повідомленні Сеула, перший військово-транспортний літак з першою партією мандаринів вже вилетів у столицю Північної Кореї. Вантаж супроводжували ряд високопоставлених чиновників.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

В середині вересня лідер Північної Кореї передав своєму південнокорейському колезі дві тонни делікатесних грибів мацутаке в якості подарунка. Мун Чже Ін розпорядився роздати ці гриби членам розділених під час корейської війни сімей, які ще не возз'єдналися зі своїми близькими з КНДР. Пізніше Кім Чен Ин доповнив подарунок двома цуценятами породи пхунсан.

Подарунки були зроблені в честь проведення п'ятого міжкорейського саміту, який пройшов з 18 по 20 вересня у Пхеньяні. Кім Чен Ин і Мун Чже Ін обговорили відносини між державами і погодилися рухатися в бік повної денуклеаризації і миру на півострові.

Раніше ми писали, що керівник Північної Кореї Кім Чен Ин зазначив, що готовий приїхати в Росію. Дана заява була зроблена під час його зустрічі зі спікером Ради Федерації РФ Валентиною Матвієнко.

Як стало відомо, Матвієнко, до речі, передала Кім Чен Ину звернення від президента Росії Володимира Путіна. У свою чергу, севернокорейский лідер у відповідь погодився прилетіти до Росії.

Також вона повідомила, що Кім Чен Ин не збирається чекати занадто довго і відразу ж після зустрічі дипломатичні канали почнуть узгодження часу та місця зустрічі.

Нагадаємо, влада Північної Кореї (КНДР) відхилили всі пропозиції Сполучених Штатів Америки (США) з ядерного роззброєння Корейського півострова.

Як повідомляв портал "Знай.uа", володіння Кім Чен Ина вперше показали всьому світу.

Також Знай.uа писав, Кім Чен Ин помчав в Пекін після зустрічі з Трампом.