У неділю, 7 жовтня, в Пхеньяні (столиця Північної Кореї) відбулася зустріч державного секретаря Сполучених Штатів Майкла Помпео та лідера КНДР Кім Чен Ина. Стали відомі подробиці зустріча та, зокрема, домовленостей між сторонами.

Про це інформують західні ЗМІ.

Як з'ясувалося, темою переговорів стала організація другого самміту Дональда Трампа зі своїм північнокорейським колегою.

"Візит держсекретаря Помпео на Північ створив атмосферу і умови для проведення другого саміту лідерів США та Північної Кореї в найкоротші терміни", - заявив з цього приводу президент Республіки Корея Мун Чже Ін.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Мун Чже Ін також зазначив, що на Корейському півострові встановлюється новий порядок, що безпосередньо впливає на ситуацію в Північно-Східній Азії.

В контексті підготовки до нової зустрічі президента США та Кім Чен Ина південнокорейський президент заявив, що, крім цього, "очікуються візит Кім Чен Ина в Росію і візит голови КНР Сі Цзіньпіна в Північну Корею. Крім того, південнокорейський лідер не виключив ймовірності проведення переговорів між Кім Чен Ином і прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

Додамо, Південна і Північна Корея домовились про спільний запуск ракет. Втім, таке раптове перемир'я двох сусідських країн неабияк насторожило світ. Крім того, військові Північної і Південної Кореї вже приступили до розмінування прикордонної зони.

Нагадаємо, у Північній Кореї вже готові до продуктивного діалогу з США. Так, влада КНДР звернулася до Білого дому з гучною заявою. У Кім Чен Ина не збираються закривати ядерну програму, якщо Вашингтон не надасть гарантії безпеки.

Як повідомляв портал Знай.ua, глава Сполучених Штатів Дональд Трамп вже найближчим часом може звільнити нинішнього міністра оборони та доброго друга України Джеймса Меттіса.

Також Знай.ua писав про те, що Дональд Трамп може розмістити регулярну армію на кордоні України. Американські солдати сьогодні присутні на території Польщі в складі контингенту НАТО. А наразі Сполученими Штатами розглядається можливість постійної дислокацій американський військ в європейській країні.

Дивіться: Історична зустріч у Сінгапурі трампа з Кім Чен Ином