Далекомагістральний Boeing-777 авіакомпанії Air France, що виконував рейс Париж-Шанхай, змінив маршрут і екстрено сів у російському Іркутську через задимлення кабіни пілотів.

За повідомленнями екстрених служб, командир авіалайнера, пролітаючи між Росією і Монголією, був змушений запросити екстрену посадку через загоряння в кабіні пілота. Диспетчери направили повітряне судно в Іркутськ, який міг прийняти літак такого класу. Як повідомляють російські джерела, посадка авіалайнера відбулася без пригод. Рятувальники провели евакуацію пасажирів. Обійшлося без постраждалих.

Це вже не перша пригода з літаками Boeing. Напомним, 9 листопада пасажирський літак Boeing 757, що належить оператору Fly Jamaica, що виконував рейс в Торонто, здійснив аварійну посадку в аеропорту Джорджтауна(Гайана, Південна Америка) через проблеми з гідравлікою.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

31 жовтня, в аеропорту «Перм» здійснив вимушену посадку літак авіакомпанії Nordwind Airlines «Боїнг -777». Він виконував рейс за маршрутом Благовєщенськ — Москва. Це сталося в 13:46 за місцевим часом. Повітряне судно здійснило посадку за необхідності надання екстреної медичної допомоги одному з пасажирів рейсу. На злітно-посадковій смузі літак вже зустрічала бригада Швидкої. Пасажир був госпіталізований в одну з медустанов міста. О 15.00 борт вилетів в аеропорт призначення.

Крім того, 8 листопада Федеральна авіаційна адміністрація США повідомила власникам 246 нових авіалайнерів Boeing 737 MAX 8 про несправності датчиків контролю польоту. З повідомлення авіаційної адміністрації відомо, що поламана електроніка може передавати некоректні дані, з-за чого літак може входити в круте піке, а також можуть виникати складнощі при зльоті та посадці.

Модель MAX 8 Boeing 737 – новітня розробка світового гіганта, в небі такі літаки – з 2017 року. А 29 жовтня 2018-го такий літак авіакомпанії Lion Air розбився в Індонезії. Всі 189 пасажирів і членів екіпажу, які були на борту – загинули. 9 листопада стало відомо, що в літаку перед катастрофою вийшов з ладу датчик кута атаки (визначає, наскільки піднятий ніс літака відносно поверхні землі). Повідомляється також, що до катастрофи цей літак зробив 4 рейси з несправним датчиком.

Раніше в Іркутську здійснив екстрену посадку літак. який прямував з Лондона в Сеул