Ілля Куса, експерт Інституту майбутнього, розповів, чим загрожують конфлікти Ірану та Сполучених Штатів Америки безпосередньо Україні. Як відомо, американський лідер Дональд Трамп має намір ввести суворі економічні санкції проти ворожої йому держави, а також нафтове ембарго. І за словом Трамп не постояв – заходи проти Ірану вводяться в дію один за одним.

Разом з тим, народ Ірану незадоволений. У Тегерані, так і в інших містах країни теж, Трампа просто ненавидять – джгут його портрети під американським посольством і виходять на масові акції протесту. Справа пахне неабиякою війною, причому і фізичною, і інформаційною, і економічною, і гібридною. Здавалося б – нам би зайняти позицію хати з краю, та й забути про це, поки до нас не добралися. Але ні, не вийде. В інтерв'ю каналу Ukrlife.TV Ілля Куса детально обговорив введення економічних санкцій і нафтового ембарго проти Ірану, розповів про причини і припустив наслідки для всього близькосхідного регіону, а також Європи, Росії та України, пише Хвиля.

Як раніше повідомляв Знай.uа, США підготували новий удар для Путіна. Штати змусять російського лідера страждати. У вівторок, 6 листопада, у Вашингтоні заявили про намір ввести додаткові санкції щодо Росії. Причиною тому стало хронічне невиконання РФ умов, передбачених міжнародним законодавством щодо контролю над хімічною зброєю.

Відповідну заяву зробила офіційний представник американського Держдепу Хізер Науерт.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

"Сьогодні Держдепартамент поінформував Конгрес, що ми не можемо підтвердити виконання Російською Федерацією умов, передбачених Законом про контроль над хімічною і біологічною зброєю та ліквідації бойових засобів від 1991 року", заявила офіційний представник американського Держдепартаменту.

Також ми писали про те, що на близькому Сході пройшли акції протесту проти політики Дональда Трампа. Іран збунтувався проти США. У столиці країни-Тегерані, а також в інших містах Ірану люди масово вийшли на вулицю, щоб висловити свій рішучий протест проти Сполучених Штатів, зокрема – проти політики чинного лідера країни Дональда Трампа, передає видання DW.

Повідомляється, що протестувальники в Тегерані зібралися перед будівлею, де раніше розташовувалося американське посольство, і почали палити портрети Трампа, національні прапори Америки і доларові купюри.