Колишній прем'єр-міністр Македонії Нікола Груєвськи, якого засудили на батьківщині до двох років в'язниці за порушення при купівлі службового автомобіля Mercedes S600, втік в Будапешт і попросив політичного притулку.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Екс-політик зазначив, що в останні дні отримував багато загроз.

"Зараз я у Будапешті і попросив угорську владу про політичний притулок", – написав Груєвскі.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

[embed]https://www.facebook.com/NGruevski/posts/10156942186402716?__xts__

До речі, після того, як македонська поліція видала ордер на арешт колишнього прем'єра – він зник.

Раніше ми писали, що суд Македонії подав апеляцію, подану адвокатами екс-прем'єра країни Нікола Груєвского. Захист намагався оскаржити звинувачення в розтраті бюджетних коштів, за які прем'єр засуджений до двох років ув'язнення. Інформацію повідомляє Dariknews.

Але колишній прем'єр зумів зберегти парламентські блага у вигляді зарплати, яка буде йому нараховуватися під час його перебування у в'язниці.

Чиновник був засуджений за розтрату бюджетних коштів при купівлі службового авто. Куленепробивний S600 в 2012 році коштував македонському уряду приблизно 650 000 євро. У лютому 2018 року стало відомо, що автомобіль буде проданий.

Однак, з вироком суду не згодні всі: раніше в Скоп'є тисячі людей вийшли на вулиці заради того, щоб підтримати прем'єра.

Сам же колишній високопоставлений чиновник спростовував усі звинувачення в корупції, виступивши перед мітингувальниками.

Разом з тим, знайшлися і люди, які дотримувалися протилежної думки: приблизно стільки ж протестувальників виступали за відставку уряду.

Нагадаємо, Македонія доживає свій останній день.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", серез рішення російської столиці вислати грецьких дипломатів Міністерство закордонних справ Греції викликало посла Росії Андрія Маслова "на килим".

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що чиновники Греції і Македонії остаточно ратифікували дату підписання угоди про зміну назви колишньої югославської республіки.