Стало відомо ім'я людини, яка віддала наказ про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі у генконсульстві в Стамбулі.

Цю інформацію повідомляє газета The Washington Post, посилаючись на джерело, що має відношення з розслідуванням справи ЦРУ США.

Джамаль Хашкаджі

Згідно з даними видання, безпосереднім замовником убивства журналіста Джамаля Хашкаджі був наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман. Співробітникам ЦРУ вдалося з'ясувати, що смерть журналіста не могла наступити без його відома і участі.

Спецслужби проаналізували дзвінок Хашкаджі, який був зроблений послом королівства в США братом наслідного принца Халідом бін Салман.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Раніше про це ж говорили співробітники турецьких спецслужб. Вони переконані, що полковник розвідки Махер Абдулазіз Мутреб, який перебував у консульстві, де і сталося вбивство, повідомив про подію саудівському принцу.

Нагадаємо, журналіст із Саудівської Аравії Джамаль Хашкаджі був розчленований і знищений після того, як його задушили у генконсульстві Саудівської Аравії. В черговий раз, прокурори заявляють про те, що вбивство було спланованим, але вони все ще не отримали ні підтвердження, ні спростування від арабської сторони.

"Саудівська сторона не відповіла на поставлені нами питання — про наявність плану вбивства, ім'я місцевого спільника злочинців, місцезнаходження тіла", - повідомила стамбульська прокуратура.

Історія журналіста залишається не до кінця розкритою, проте абсолютно ясно одне – вбивцям було чуже будь-яке уявлення про людяність. За деякими даними, Хашкаджі був розтерзаний своїми мучителями живцем, пишуть ЗМІ.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у Британії розкрили спецоперацію проти журналіста Джамаля Хашкаджі. Стало відомо, про що вбитий журналіст хотів розповісти всьому світу.

Також "Знай.uа" писав, що з'ясувалося, де будуть судити підозрюваного у вбивстві журналіста. Саудівська Аравія забрала передбачуваного винного у звірячому вбивстві.