Опубліковано рейтинг найсильніших армій світу. Завдяки порталу Business Insider, стало відомо, за якими двома арміями світову першість в частині чисельності, бюджету та озброєння. Всього до списку увійшли 25 країн, однак перші місця як завжди за вічними ворогами – Сполученими Штатами Америки та Російською Федерацією. Третє місце дісталося Китаю. До нашої радості, армія США виявилася набагато сильніше країни-агресора, і у разі війни, про яку говорять уже багато років, очевидно, на чиєму боці буде Україна.

На першому місці йде армія Сполучених Штатів. Бюджет американських збройних сил склав 647 мільярдів доларів. У Америки шість тисяч танків, понад 13 тисяч літаків, з яких 2 000 винищувачів. Військово-морський флот США налічує 415 судів. В лавах армії служать 2 мільйони військових.

Російська армія велика, але бідна. 3,5 мільйона лобів, близько 20 000 танків, 4 000 літаків і 352 корабля. А грошей у нашого ворога негусто порівняно з США. Всього 47 мільярдів доларів.

Китай трішки скромніше своїх американських і російських конкурентів. Незважаючи на величезну чисельність населення, в Китаї служать всього 2,5 млн осіб. За Китаєм – 7,5 тисяч танків, 3 тисячі літаків і 714 кораблів.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

У топ-10 найсильніших військових держав увійшли також Індія, Франція, Великобританія, Південна Корея, Японія, Туреччина і Німеччина.

Вигляд рейтингу з 25 місця і в міру зростання до першої десятки, про яку йдеться вище наступний: Канада, Тайвань, Алжир, Польща, Австралія, В'єтнам, Іспанія, Північна Корея, Пакистан, Ізраїль, Індонезія, Бразилія, Іран, Єгипет, Італія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Британія стане щитом України в Чорному морі – названі подробиці.

В 2019 році Великобританія направить в Чорне море корабель Королівських Військово-морських сил для підтримки свободи судноплавства в регіоні.

У повідомленні на сайті британського оборонного відомстванаголошується, що Великобританія і Україна продовжать зміцнювати оборонне співробітництво на фоні зростання загроз і зовнішньої агресії.

Нагадаємо, що ДП "Завод ім. Малишева", яке входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", запускає новий напрямок виробництва.

Як повідомляв портал Знай.иа Рада Євросоюзу із закордонних справ обговорив ситуацію в Азовському морі і вирішив прийняти контрзаходи щодо Росії.

Також портал Знай.uа писав, що у 2019 році планується зміцнення військово-технічного співробітництва, а також надання військової допомоги ВСУ.