22 листопада в центрі Москви кружляли два військові вертольоти Мі-8, які вилетіли з Кремля. Федеральна служба охорони (ФСО) добу не давала коментарів, а потім пояснила польоти плановими навчаннями. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков додав, що "нічого екстраординарного не сталося".

До вечора того ж дня користувач YouTube опублікував ролик з живими людьми, яких вертоліт перевозив на спеціальній сітці. Однак через сильне наближення і тремтячу камеру відео вийшло нечітким. Через кілька годин відео видалили — його викупила RT для свого YouTube-каналу.

До ролика є багато питань: звідки у автора камера з таким потужним зумом, як він зміг так швидко зловити об'єкт і чому в ролику така неприродна тряска. Експерти по графіку, видеопродакшену і режисурі поділилися своєю думкою, передає TJ.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Хто автор? І де він зняв ролик?

YouTube-канал під назвою msklaimelaim існує мінімум з 2013 року: безіменний автор викладає ролики про моушн-дизайну, роботи з графікою і створення 3D-об'єктів. В тому числі, є кілька відео, присвячених новинам в Москві і те, як малювати фігури в повітрі. В описі каналу сказано, що автор захоплюється 3D-моделюванням і анімацією, які освоює з нуля.

В описі каналу вказаний особистий сайт автора з контактами і ім'ям Ольга Радишкевіс. У розмові з TJ вона пояснила, що питання з цього ролика не варто ставити їй, а RT, яка викупила авторські права. Автор відмовилася відповідати на уточнюючі питання

Чому камера так сіпається? Як автор зняв ці кадри?

Один з вертольотів тягнув за собою сітку, на якій стоять три силуети, що нагадують людей. Редактор TJ бачив їх кілька разів: розглянути з землі або з вікна найближчих будинків фігури людей не можна.

Але в ролику від msklaimelaim можна побачити як мінімум чотирьох людей у формі з автоматами, один з яких поправляє зброю прямо в кадрі. Але звідки навіть у оператора-любителя така техніка?

Через сильне наближення камера постійно трясеться, тому трос і конструкція з людьми смикається в кадрі — це виглядає ненатурально і так, ніби намальовано в відеоредакторі.

Чому це так схоже на графіку?

Якщо дивитися відео з паузами, то на позначці 0:11-0:13 фігури людей і сітка на тросі починають дивно колихатися. Вони займають більшу частину кадру і виглядають так, ніби вставлені поверх неба в графічному редакторі.

Нагадаємо, військові вертольоти піднялися над Кремлем, в Москві твориться якась чортівня.

Раніше Знай.uа писав про те, що Воскресенському районі Московської області зазнав аварії військовий літак Міг-29.