Наклейка з гербом України на автомобілі викладача Львівської політехніки Івана Кульчицького стала для поліції Перемишля приводом для початку розслідування.

Про це Кульчицький повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає "Європейська правда".

Жителя Перемишля Томаша обурило те, що на наклейці тризуб був зображений червоним на чорному тлі, а не золотим на синьому.

"Викликали місцеву поліцію для якої ситуація стала певним "менінгітом", адже є явне порушення всіх дорожніх правил з боку громадянина, а з іншого боку цей громадянин пред'являє нам звинувачення у злочині згідно з новим варіантом польського закону про заборону тоталітаризму, за яким нібито забороняється і певна українська символіка. Для поліції та їхнього місцевого експерта стала проблемою ідентифікація суті справи, ми витратили кілька годин на різні описи і пояснення. Приватно поліція попросила зняти знак, мовляв, вам можуть пошкодити авто на паркінгу" Іван Кульчицький

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Поліцейські гадати не стали і тут же оформили заяву Томаша про підозру вчинення злочину за частиною 1 статті 256 кримінального кодексу Польщі. Правоохоронці допитали викладача в якості свідка. Наклейку з автомобіля зняти все-таки довелося.

Відомо, що у вівторок, 20 листопада, поліція почала розслідувати справу офіційно.

Викладач Львівської політехніки також подав заяву в поліцію. Він розповів, що звернувся до генерального консула в Любліні Василя Павлюка з приводу цього інциденту і готує такі ж звернення до українського МЗС та інших відомств.

Чи місто Перемишль є безпечним для українців. Czy miasto Przemysl mozna uwarzac biezpiecznym dla obywateli...

Geplaatst door Ivan Kulchytskyy op Zaterdag 17 november 2018

Нагадаємо, українців у Польщі тримають за худобу, заробітчан зганяють на принизливі процедури.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", немовля привезло до Польщі смертельну інфекцію з України.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Польща обмежить в'їзд заробітчан, оскільки в країні розгулялася страшна інфекція. Влада буде вимагати в іноземців пройти вакцинацію від кору.