Парламент Великобританії отримав ряд документів Facebook з внутрішньою інформацією. Це відбулося в рамках судового процесу проти компанії. Про це повідомляє CNN.

Компанія Facebook кілька місяців боролася за те, щоб внутрішні документи не були оприлюднені. Проте зазнали поразки.

Деякі з цих документів можуть включати листування генерального директора Facebook Марка Цукерберга з керівниками вищої ланки, яка містить рішення компанії про даних і конфіденційності, які призвели до скандалу Cambridge Analytica.

Уряд Великобританії змусило засновника американської компанії Software Six4Three передати документи під час ділової поїздки в Лондон, посилаючись на рідкісний парламентський механізм.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Засновнику компанії заявили, що він ризикує штрафом і навіть ув'язненням у разі, якщо не віддасть документи. Операцію курирував голова комітету з культури, засобів масової інформації та спорту.

"Це безпрецедентний крок, але це безпрецедентна ситуація. Нам не вдалося отримати відповіді від Facebook, і ми вважаємо, що документи містять інформацію, яка становить надзвичайно великий суспільний інтерес", - зазначив Експерт.

Він пояснив, що у британського парламенту є "дуже серйозні питання до Facebook".

"Facebook вводив нас в оману щодо участі у роботі інтернет-платформи. Та він не відповів на наші запитання про фігурантів скандалу Cambridge Analytica", - сказав Коллінз.

Також зазначається, що отримані Великобританією файли підпорядковуються наказом каліфорнійського вищестоящого суду, тому їх не можна обнародувати.

Нагадаємо, Facebook порадував всіх самотніх фантастичної функцією. Компанія вже подала заявку на патент.

Як повідомляв Знай. ua, білі хакери зламали найбільш популярні смартфони у світі. Тепер навіть дорогий топовий девайс не захистить вашу інформацію.

Знай. ua писав, що Facebook зізнався у наклепі на конкурентів. Компанія знову потрапила у великий скандал.