Російського нафтового гіганта звинувачують в управлінні каналами у Telegram. Виправдання керівництва компанії на це важко назвати толерантними чи культурними:

"Роснефть" не займається Telegram-каналами. Я їх читаю, наприклад. Що я вам звітувати буду, інтерв'ю давати? Ну, йдіть в ж*пу, хлопці, якщо чесно", - заявив прес-секретар і радник президента корпорації "Роснефть" Михайло Леонтьєв.

Як відомо, Леонтьєв - російський журналіст і телеведучий, публіцист, топ-менеджер. Віце-президент і прес-секретар - директор департаменту інформації та реклами / радник президента корпорації "Роснефть". Ведучий телепередач Першого каналу головний редактор журналу "Однако".

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Приводом для такої реакції стало те, що одне з видань випустило розслідування, про те як російська влада беруть під контроль популярні анонімні телеграм-канали та контролюють групи в WhatsApp і Viber. Радіо Свобода переказує основні твердження журналістів.

Найбільші політичні телеграм-канали перебувають під контролем Кремля, "Роснефть" або пов'язаних з владою технологів.

Виділення бюджетів на телеграм-канали Кремль почав на рубежі 2016-2017 років, коли адміністрація президента надихнулася популярністю каналу "Незигарь". Чиновники влаштували облаву на автора каналу, думаючи, що він може бути інсайдером, але з'ясували, що основний зміст автор каналу переписує з суспільно-політичних видань.

За два роки Кремль, розділивши ресурси між технологами, майже повністю захопив владу в телеграм-каналах, які пишуть про політику і новини. Тепер канал "Незигарь" пов'язують з куратором федеральних каналів у владі, першим заступником голови адміністрації президента Олексієм Громовим.

Дивіться: Дружина директора компанії "Роснефть" засвітила шалено дорогу яхту

Нагадаємо, в результаті страшної аварії яхти на озері Вікторія в Уганді, загинули щонайменше 13 осіб. Як повідомляв "Знай.ua", внесення в "Миротворець" путінського лакея обурило Німеччину, вимагають закрити сайт. Також "Знай.ua", у східній частині анексованого Росією Кримського півострова, під самою Керчю, затонула російська баржа з зерном.