У середу, 28 листопада, стало відомо, що гелікоптер російської авіакомпанії "ЮТейр" Мі-26Т розбився під час незапланованої посадки в складних метеоумовах в Ненецькому автономному окрузі (Росія). Про це повідомляють "Подробности".

"Вертоліт "ЮТейра" виконував політ на майданчик Піжма і, не долетівши півкілометра, через складні метеоумови і погану видимість став екстрено знижуватися. При посадці розбився", - пишуть росЗМІ.

Відомо, що на борту вертольота перебувало шестеро людей, один загинув, п'ятеро, згідно з попередніми даними, легко поранені.

"Аварія сталася в складних метеоумовах. Майже при нульовій видимості. Причина або помилка пілота при незапланованій посадці, або у відмові техніки", - сказало джерело.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше повідомлялося, що американський винищувач ВМС США F/A-18 через технічні причини зазнав аварії поблизу берегів Японії і впав у Філіппінське море.

Аварія сталася в районі японського острова Кіта-Дайто в префектурі Окінава. Літак, що злетів з авіаносця "Рональд Рейган", здійснював тренувальний політ, коли сталася аварія. До катастрофи призвели технічні неполадки на борту, їх характер поки не уточнюється.

Нагадаємо, 26 листопада на житловий квартал Стамбула (Туреччина) впав військовий вертоліт. На момент падіння повітряного судна на борту перебували військові. Троє людей у формі загинуло на місці, ще один військовослужбовець отримав травми, його госпіталізували.

Як повідомляв портал Знай.иа, у небі над німецьким містом Кюкховені, земля Північний Рейн-Вестфалія, зазнали зіткнення два надлегких літаки. Обидва літаки вели літні пілоти. 60-річний був госпіталізований із серйозними травмами, 70-річному вижити не вдалося.

Також портал Знай.иа писав, що двоє людей, які перебували на борту старовинного літака, загинули в результаті авіакатастрофи у Фредеріксбурзі, штат Вірджинія. Винищувач North American Aviation P-51 Mustang часів Другої світової війни під час масштабного авіашоу впав на автостоянку.