Вранці 30 листопада в північному американському штаті Алясці стався землетрус магнітудою 7.0, в результаті якого сильно постраждали дороги, а люди в жаху вибігали на вулицю з будинків і офісів.

Тихоокеанському узбережжю штату загрожує цунамі. Про це повідомляє Fox News.

Геологічна служба США повідомила, що епіцентр землетрусу знаходився приблизно в 8 км на північ від Анкоріджа, найбільшого міста Аляски. Цунамі, яке сформується в результаті землетрусу, загрожує затоці Кука в південній частині штату, а також Кенайському півострову.

Місцеві служби в регіоні попередили жителів про необхідність переміститися на території, розташовані значно вище рівня моря.

Наразы проводиться оцінка рівня потенційної загрози для інших територій американського і канадського тихоокеанського узбережжя.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Україні загрожує серйозний землетрус в найближчі 10-20 років. Сейсмологи припускають значні руйнування і шкоду, жителям Закарпаття рекомендують перебиратися хоча б на час в більш безпечні регіони. Такі висновки фахівці зробили, вивчивши архівні дані. Згідно з отриманою інформацією, потужні підземні поштовхи стрясають Україну (зокрема, Закарпаття), кожні 100-120 років, останнім було зафіксовано в 1908 році.

Як повідомляв портал Знай.ua, вночі 4 листопада в Іонічному морі, біля берегів Греції сталися три землетруси. Всі три поштовхи з різною амплітудою струсонули країну протягом півгодини.

Також Знай.ua писав, 29 жовтня увечері у грузинській столиці Тбілісі стався землетрус.