Американський журнал Forbes назвав найвпливовіших жінок світу. Першість виборола канцлер Німеччини Ангела Меркель.

“Залізна леді” ЄС вкотре очолила рейтинг найвпливовіших жінок світу, незважаючи на те, що не братиме участі у виборах на пост канцлера у 2021 році. Друге місце посіла прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей. Замикає трійку лідерів Крістін Лагард, яка очолює Міжнародний валютний фонд. Українки до рейтингу не потрапили.

До рейтингу також не ввійшла Гілларі Клінтон, яка минулого року посіла 65 сходинку. Донька чинного президента США Дональда Трампа Іванка Трамп досі входить у топ-25, однак вона втратила три позиції й нині знаходить на 21 місці.

Свій щорічний рейтинг Forbes представляють з 2004 року. Він включає в себе жінок, які працюють у різних сферах. Впливовими вони стають через різноманітні соціальні, економічні чи культурні проекти або ж завдяки тому, що обіймають високі посади в політиці.

Частина жінок, які є в рейтингу, займаються благодійністю, а свій вплив використовують для привернення уваги до гострих проблем сьогодення. Також особливістю рейтингу 2018 стало збільшення кількості жінок, які працюють у технологічній сфері. Нещодавно Forbes також представив рейтинг топ-50 жінок Америки у технологічній індустрії. При цьому видання зазначило, що жінки переважають у сфері управління, охорони здоров’я та освіти.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, названі найбагатші співачки світу за версією Forbes. Доходи цих виконавиць здивують багатьох успішних бізнесменів.

Знай.ua також писав, що найбагатший Youtube-блогер зароблять на рік близько 22 мільйони доларів і навіть не ходить до школи.

Як повідомляв Знай.ua, канцлер Німеччини Ангела Меркель, як і очікувалося, провела бесіду з президентом Росії Володимиром Путіним і обговорила інцидент в Керченській протоці, повідомляє офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.