Понеділок в Німеччині ознаменувався порушенням графіку залізничних перевезень. Це викликано страйком працівників залізниці, які вимагають підвищення зарплатні, повідомляє AFP.

Чотиригодинний страйк, який почалася вранці в 5:00, призвів до скасування міжрегіональних перевезень по всій країні, зазначає залізничний оператор Deutsche Bahn.

Спостерігається повна зупинка місцевого трафіку в таких великих містах, як Мюнхен, Берлін, Франкфурт, а також інших столицях федеральних земель. Крім того, страйк торкнувся міжміських сполучень і швидкісних поїздів (ICE). Почалися перебої в роботі регіональних служб, а у федеральній землі Баварія всі залізничні перевезення тимчасово зупинені.

В суботу відбулися переговори по заробітній платі між профспілкою залізничників EVG і Deutsche Bahn. Вимоги полягали у підвищенні 160 тисячам працівників зарплатні на 160%, проте якихось домовленостей досягти не вдалося. Як зазначила парламентер EVG Регіна Руш-Зімба, пропозиція роботодавця не відповідала вимогам профспілки.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

У свою чергу, Deutsche Bahn охарактеризував страйк, як абсолютно марний, оскільки пропозиція компанії в повній мірі відповідала вимогам працівників і була дуже привабливою для них.

Проведення наступного етапу переговорів заплановано на понеділок.

Як показує практика, до страйків в Європі прислухаються. Яскраве тому підтвердження – шведська школярка, яка протестувала проти викидів шкідливих речовин в атмосферу. Демонстрація з плакатом у шведського парламенту закінчилася виступом на грудневій конференції в ООН.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Укрзалізниця запустила потяг за маршрутом Мукачеве - Будапешт.

Як повідомляв портал "Знай.иа" скандальний експрес Київ – Бориспіль ламається із завидною регулярністю.

Також Знай.иа" писав, що Укрзалізниця замість того, щоб продавати квитки, купує зброю.

https://www.youtube.com/watch?v=0-VNXx__VSA