Відтепер у Китаї заборонені смартфони марки Apple, а саме моделі iPhone 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus і X. Причиною цього стало рішення суду на позов американської компанії Qualcomm.

Обмеження не торкається смартфонів останніх моделей, зокрема iPhone XS, XS MAX та XR. Qualcomm - це американська компанія вже кілька років веде з Apple патентні суперечки.

Представники Apple, в свою чергу, звинувачують компанію Qualcomm в домінуючому положенні на ринку мікропроцесорів. Ймовірно, Apple буде направляти зустрічний позов.

Нещодавно фінансовий директор компанії Huawei Мен Ваньчжоу була затримана раніше в Канаді, їй загрожує до 30 років в'язниці за звинувачення в шахрайстві.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Днями Qualcomm опублікувала список виробників смартфонів, які першими отримають 5G-модем, і зможуть випускати мобільні пристрої з підтримкою нової мережі вже з початку 2019 року. Само собою, практично всі флагманські смартфони 2019 року обзаведуться підтримкою нової мережі.

На подив публіки, iPhone відмовився від 5G в 2019 році. За пару днів до цього в Bloomberg вийшла публікація, в якій говорилося про те, що iPhone отримає підтримку 5G не раніше 2020 року. Причина - 5G-модеми від Intel, які планує використовувати компанія, погано впливають на роботу смартфонів Apple. Альтернатива в особі Qualcomm їм не підходить, оскільки компанії знову побили горщики.

Нагадаємо, що роками раніше Nokia планувала випустити унікальний планшет, який став би головним конкурентом iPad від Apple. Але щось пішло не так, і унікальний планшет на Android так і не з'явився на прилавках. Однак, в мережі з'явилося відео цього потужного девайса.

Раніше "Знай.uа" повідомляв про те, що глава підрозділу Apple, яке займалося розробкою голосового помічника Siri розповів, чому саме цей асистент так і залишиться марним.

"Знай.uа" писав, що компанія LG хоче зайняти лідерство не тільки на ринку телевізорів і моніторів, але і на ринку смартфонів.