Джамаль Хашоггі - саудівський журналіст, вбитий у жовтні 2018-го, визнаний "Людиною року" за версією Time.

Він народився 13 жовтня 1958 року у місті Медіна, був племінником саудівського бізнесмена Аднана Хашоггі.

Після закінчення державного університету Індіани у США співпрацював із різними саудівськими виданнями. Зокрема, двічі був головним редактором впливової щоденної газети Аль-Ватан.

Вбивство Джамаля Хашоггі
Вбивство Джамаля Хашоггі

У Саудівській Аравії його знають не лише як журналіста, але й як політичного експерта. Він був близьким до королівської родини політичним радником та аналітиком-консультантом. Хашоггі особисто знав колишнього лідера "Аль-Каїди" Усаму бін Ладена і кілька разів зустрічався з ним, щоб записати інтерв'ю.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Вбивство Джамаля Хашоггі
Вбивство Джамаля Хашоггі

Після прослуховування запису, який зберігся у хмарному сховищі iCloud, турецька поліція зазначила, що саудівського дисидента могли "жорстоко катувати, а потім розчленувати" прямо всередині дипустанови.

Джамаль Хашоггі
Джамаль Хашоггі

Принца Салмана підозрюють у тому, що він знав про вбивство Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі і навіть, можливо, був замовником цього злочину.

Вбивство Джамаля Хашоггі
Вбивство Джамаля Хашоггі

Президент США Дональд Трамп нещодавно дав зрозуміти, що причетність принца не виключена, однак через це він не має наміру ставити під загрозу партнерство і багатомільярдний бізнес з Саудівською Аравією в сфері постачання озброєнь.

Дивіться: Розслідування вбивства арабського журналіста Джамаля Хашоггі взяв під контроль Ердоган

Нагадаємо, Помпео раптово кинувся захищати "замовника" Хашоггі. Як повідомляв "Знай.ua", у ЦРУ отримали нові докази у справі Хашоггі. Також "Знай.ua" писав, названо ймовірну причину убивства Хашоггі.