Вбивство журналіста Джамаля Хашоггі могли спровокувати його особисті повідомлення в WhatsApp. В них він критикував наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда.

Про це повідомляє CNN.

Стало відомо, що у більш, ніж 400 повідомленнях журналіст назвав наслідного принца "звіром" і навіть порівнював його з Пакманом: ""Чим більше жертв він пожирає, тим більше він хоче".

Хашоггі писав, що не здивується, якщо репресії торкнуться навіть тих, хто виступає в його підтримку. Журналіст закликав створити в інтернеті рух для залучення Ер-Ріяда до відповідальності.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Ще в серпні 2018 року Хашогги і Абдель Азіз підозрювали, що їх кореспонденція могла бути перехоплена владою Саудівської Аравії. Так, Абдель Азіз зазначав, що у зв'язку з цим його братові в королівстві загрожують тюремним ув'язненням.

Дослідники з університету Торонто підтвердили, що телефон Азіза був зламаний шпигунськими програмами військового класу. Він має намір подати судовий позов на ізраїльську компанію, яка нібито розробила програмне забезпечення, що дозволило саудівській владі отримати несанкціонований доступ до смартфону.

Раніше повідомлялося, що лідер США Дональд Трамп заявив, що не буде слухати запис, на якому зафіксовано вбивство журналіста Джамаля Хашогги в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

"Жахливо те, що там записано. Мені розповіли, що на ній міститься, так що мені немає потреби слухати", - сказав президент США.

Нагадаємо, Саудівська Аравія помститься вбивцям Хашогги. Спокутувати вбивство журналіста можна тільки кров'ю, вважають в уряді Саудівської Аравії.

Як повідомляв Знай. ua, Помпео раптово кинувся захищати "замовника" Хашогги, весь світ в ступорі. Спецслужби Сполучених Штатів Америки поділилися інформацією.

Знай. ua писав, що резонансна заява ЦРУ шокувало світ, у принца немає шансів вийти сухим з води. ЦРУ продовжує звинувачувати наслідного принца в замовленні вбивства.