ЦРУ має у своєму розпорядженні запис розмови наслідного принца Саудівської Аравії, де він прямо дає незаконну вказівку.

Про це повідомила турецька газета Hurriyet Daily News.

Зокрема, під час розмови Мохаммед бін Салман дає прямий наказ "змусити замовчати" опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі, якого 2 жовтня вбили у саудівському посольстві, що розташоване у Стамбулі.

Крім того керівник ЦРУ Джина Гаспел відзначила, що у роспорядженні спецслужби є запис розмови принца з братом, який є послом Саудівської Аравії у США. Більше того, під час цієї бесіди наслідний принц говорить, що діяльність журналіста "викликає дискомфорт".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Наслідний принц дав вказівку якнайшвидше "змусити мовчати" Джамаля Хашоггі, і це розпорядження було перехоплене під час прослуховування ЦРУ. Подальше вбивство є остаточним підтвердженням цієї вказівки," - повідомляє видання.

Разом з тим варто відзначити, що міністр оборони Туреччини Хулуси Акар під час візиту до Канади заявив, що після вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі нападники могли вивезти його розчленоване тіло з країни в дипломатичному вантажі.

Також Акар додав, що вбивці могли вчинити злочин і через 3-4 години покинути Туреччину, адже маючи дипломатичний імунітет виїхати з багажем дуже легко. Можливо, саме в багажі вони перевозили розчленоване тіло Хашоггі.

У той же час міністр оборони підкреслив, що у цієї інформації поки немає певного підтвердження.

"Це ще не підтвердили. Однак, маючи дипломатичний статус, можна виїжджати з країни і приїжджати в країну без перевірки багажу", - сказав він.

Варто відзначити, що саудівський журналіст і оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у посольстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційне визнання його смерті було тільки після 20 жовтня. Через тиждень турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі знищили в кислоті, але офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі виявили сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Аудіозаписи, пов'язані з вбивством Хашоггі, Туреччина передала Саудівської Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції і Великобританії.

Нагадаємо, як Саудівська Аравія помститься вбивцям Хашоггі.

Як повідомляв "Знай.ua", Туреччина розшифрувала запис останніх хвилин Джамаля Хашоггі.

Також "Знай.ua" писав, що Ердоган знайшов вбивцю Хашоггі.

США ввели санкції через вбивство саудівського журналіста Хашоггі