Туреччині нарешті вдалося розшифрувати зміст аудіозаписів, зроблених напередодні вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі. Результатами поділився керівник відділу розслідувань Daily Sabah Назіф Караман.

Основна з версій турецької влади – спочатку Джамаля задушили, а потім розчленували, на записі ж чутно, як журналіст благає зняти з нього пакет:

Джамаль Хашоггі, Саудівська Аравія
Джамаль Хашоггі, Саудівська Аравія

"Я задихаюся ... Зніміть цей пакет з моєї голови, у мене клаустрофобія", - говорив Хашоггі.

Джамаль Хашоггі, Саудівська Аравія
Джамаль Хашоггі, Саудівська Аравія

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

За словами Карамана, сам процес вбивства тривав не більше семи хвилин, вбивці розклали пакети на підлозі, перш ніж розчленувати тіло Хашоггі, очолював все це нібито глава Саудівського наукової ради з судової експертизи Салах аль-Тубаігі.

Турецький журналіст пообіцяв, що Daily Sabah незабаром опублікує фото інструментів, які були привезені в країну і використані групою вбивць.

Джамаль Хашоггі, Саудівська Аравія
Джамаль Хашоггі, Саудівська Аравія

Як відомо, 10 листопада турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган повідомив, що Анкара передала аудіозаписи у справі про вбивство журналіста-критика режиму Саудівської Аравії Джамаля Хашоггі Сполученим Штатам, Німеччини, Франції та Велікобрітанії.

Реджеп Таїп Ердоган
Реджеп Таїп Ердоган

Таким чином, Туреччина вперше офіційно визнала існування записів з саудівського консульства в Стамбулі, де журналіста вбили.

Дивіться: Саудівська Аравія заявила: вбивство Джамаля Хашоггі - це помилка

Нагадаємо, Ердоган знайшов вбивцю Хашоггі. Як повідомляв "Знай.ua", у Саудівській Аравії вбили журналіста і письменника Туркі бін Абдул Азіз аль-Джассера. Також "Знай.ua" писав, Туреччина почне судовий процес у справі про вбивство журналіста The Washington Post Джамаля Хашоггі у разі, якщо Саудівська Аравія зазнає невдачі.