У Гарварді скасували лекцію саудівського принца Турки аль-Файсала.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що своє рішення керівництво університету пояснило, розслідуванням вбивства журналіста Джамала Хашогі у дипмісії.

"Лекція саудівського принца Турки аль-Файсала в Гарвардському університеті скасована через події навколо вбивства журналіста Джамаля Хашоггі", - наголошується в повідомленні.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Відомо, що вбитий журналіст свого часу працював радником принца Турки аль-Файсала, який раніше був послом Саудівської Аравії у Вашингтоні.

Разом з тим варто відзначити, що президент Туреччини вирішив перевірити свою дедукцію. Так, у статті для газети The Washington Post Реджеп Ердоган заявив, що замовником вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашогі є вище керівництво Саудівської Аравії.

Варто зазначити, що стаття турецького президента з'явилася в колонці, в якій раніше друкувався Хашоггі. Вельми символічно.

Відомо, що причетність до злочину короля країни Салмана Аль Сауда Ердоган не вірить. Фактичним правителем Саудівської Аравії є наслідний принц Мухаммед ібн Салман Аль Сауд. Раніше Саудівська Аравія визнала, що Хашогі було убито в дипмісії країни в Стамбулі, але нібито в результаті бійки.

Варто нагадати, що Туреччина почне судовий процес у справі про вбивство журналіста The Washington Post Джамала Хашоггі у разі, якщо Саудівська Аравія зазнає невдачі. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

"Справа в тому, що злочин відбувся в Стамбулі. Якщо вони (Саудівська Аравія – ред.) не будуть цей процес продовжувати, то турецька судова система готова цей судовий процес почати", – зазначив Ердоган.

Крім того варто додати, що наречена убитого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі Хатіс Ченгіз не прийняла запрошення американського президента Дональда Трампа відвідати Білий дім.

Жінка вважає, що поведінка президента США, щодо розслідування вбивства її коханого, нещира.

Крім того, Хатіс Ченгіз зізналася в ефірі турецького телебачення, що вважає запрошення спрямованим впливати на громадську думку в США.

Нагадаємо, посеред Москви знайшли труп відомого пропагандиста.

Як повідомляв "Знай.ua", Туреччина готова судити підозрюваних у вбивстві Хашогі.

Також "Знай.ua" писав, що Ердоган розкрив мотиви убивства журналіста Хашоггі.

Журналіста Джамаля Хашогі задушили, щойно він зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі