У вівторок, 23 жовтня, в резиденції Генерального консула Саудівської Аравії, яка знаходиться в Стамбулі, правоохоронці знайшли розчленоване тіло скандального опозиційного журналіста Джамала Хашоггі, якого розшукують з початку місяця.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, про це заявив глава турецької партії Vatan Догові Перинче, посилаючись на власні джерела у стамбульській службі безпеки.

Так, стало відомо, що труп Хашогги знайшли "в колодязі, який знаходиться в саду на території резиденції саудівського генконсула".

2 жовтня журналіст Джамал Хашоггі зустрів жахливу смерть менше, ніж через 10 хвилин, після того як увійшов в будівлю Генерального консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Чоловік прийшов отримати весільні документи, і більше живим його не бачили.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

У середу, 17 жовтня, місцевий телеканал Al Jazeera повідомив, що турецькі слідчі отримали аудіозапис, завдяки якому стало зрозуміло, що сталося з чоловіком. Ніхто не допитував Хашоггі, йому ввели наркотик і почали розчленовувати, коли він був живий. Керував звірячим процесом Салах Мохаммед аль-Тубейгі - глава служби судової експертизи. Поки він шматував тіло журналіста, усім присутнім він порадив "слухати музику". Турецьке видання Yeni Şafak підтверджує інформацію Al Jazeera та наводить інші подробиці.

У неділю, 21 жовтня, турецька влада прийняла рішення взяти під цілодобову охорону наречену загиблого журналіста: правоохоронці вважають, що дівчині, у якої виявився телефон із записом жорстокого вбивства, загрожує серйозна небезпека.

Кадри відеоспостереження зафіксували, як саудівський "двійник" Хашоггі ходить по вулицях у його одязі після його смерті.

Нагадаємо, глава Інтерполу загадково зник, а помітила це тільки його дружина.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" в Словаччині поліцейські затримали принаймні одного підозрюваного у вбивстві журналіста Яна Кучака.

Також портал "Знай.uа" писав, що засновник Google Ларрі Пейдж з 2013 року перестав виходити на публіку.