Президент Туреччини Реджеп Ердоган прокоментував скандал із звірячим убивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Джамаль Хашкаджи
Джамаль Хашкаджи

Про це пише The Guardian із посиланням на відповідну заяву Президента.

У турецьких спецслужб є докази, що вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі було спланованим. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган, виступаючи перед парламентом.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

За його словами, за день до зникнення Хашоггі з Саудівської Аравії приїхали три людини, які оглядали ліс у околицях Стамбула.

"Чому команда з 15 осіб з Саудівської Аравії була в Туреччині? За чиїм наказом? Чому консульство не відкрили відразу для слідчих? Чому саудівці зробили так багато різних заяв? Хто з місцевих спільників позбувся тіла Хашоггі? Саудити повинні відповісти на всі ці питання" , - заявив президент Туреччини.


Ердоган підкреслив, що вважає вбивство політичним, але відзначив: "Я не сумніваюся в щирості короля Салмана. Тому тіт потрібне незалежне розслідування".

Нагадаємо, у вівторок, 23 жовтня, в резиденції Генерального консула Саудівської Аравії, яка знаходиться в Стамбулі, правоохоронці знайшли розчленоване тіло скандального опозиційного журналіста Джамала Хашоггі, якого розшукують з початку місяця.

Джамал Хашоггі
Джамал Хашоггі

Як повідомляють місцеві ЗМІ, про це заявив глава турецької партії Vatan Догові Перинче, посилаючись на власні джерела у стамбульській службі безпеки.


Як писав раніше Знай.ua, радник принца Саудівської Аравії Сауд аль-Кахтані по Skype віддав наказ вбити відомого опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це з посиланням на джерело, близьке до королівського двору і саудівської розвідки, повідомляє видання Reuters.

вбивство саудівського журналіста
вбивство саудівського журналіста

Протягом багатьох років Аль-Кахтані був одним з найближчих людей для спадкоємця престолу Мохаммеда бін Салмана. Одним з його головних обов'язків був захист королівської сім'ї від нападок у соціальних мережах, в тому числі під його крилом була репутація принца Мохаммеда.

вбивство саудівського журналіста
вбивство саудівського журналіста

Так, ЗМІ з'ясували, що радник ініціював створення армії тролів, яка повинна боротися з критикою режиму. Одним з найбільш активних опозиціонерів був і Джамаль Хашоггі. Аль-Кахтані займався координацією арештів сотень представників елітного кола СА і навіть проводив затримання голови ліванського уряду.


Також Знай.ua писав про те, що глава Центрального розвідувального бюро Джина Хаспел заявила про те, що особисто братиме участь у розслідуванні жорстокого вбивства скандально відомого опозиційного журналіста Джамала Хашоггі.