Уже майже місяць світ обговорює скандальне убивство журналіста Джамаля Хашоггі у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі.

З'явилися нові витки у справі розслідування, передають ЗМІ.

Так у неділю, 21 жовтня, стало відомо про те, що влада Туреччини вирішили взяти під цілодобову охорону наречену загиблого журналіста.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Відповідне рішення було прийнято губернатором Стамбула.

Однак точна причина взяття під охорону Хатідже Дженгиз не вказана.

Журналісти повідомляють, що Хатідже Дженгиз - громадянка Туреччини, в день зникнення Хашоггі вона чекала його біля дверей консульства.

За її словами, Хашоггі зайшов у консульство, щоб отримати документи для укладення шлюбу.

Журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того як увійшов в будівлю консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Пізніше стало відомо про його вбивство.

Нагадаємо, по гарячих слідах болгарські копи затримали ймовірного вбивцю тележурналістки Вікторії Марінової, яку знайшли мертвою у суботу, 6 жовтня.

Вікторія Марінова
Вікторія Марінова

Про це повідомляє болгарський портал Darik News.

Копи не поспішають розголошувати інформацію, однак журналістам вдалося дізнатися, що підозрюваний є іноземцем. Ходять чутки, що йдеться про громадянина з паспортом Молдови.


Як писав раніше Знай.ua, правоохоронці Болгарії повідомили шокуючі подробиці убивства відомої журналістки Вікторії Маринової, яка останнім часом займалася резонансним розслідуванням розкрадання коштів із фонду ЄС.

Вікторія Марінова
Вікторія Марінова

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на місцеві видання.

Виявилося, що перед вбивством 30-річну журналістку згвалтували.

Правоохоронці наразі намагаються з'ясувати, чи пов'язане вбивство журналістки з її професійною діяльністю.

Місцевий прокурор Георгі Георгієв зазначив, що жінка загинула у результаті "комбінованої травми голови і задушення".

Правоохоронці додають, що на місці злочину не вистачало деяких предметів одягу журналістки.

"Але тоді прокурор відмовився уточнювати, чи є ознаки згвалтування, і сказав тільки, що слідство розглядає кілька версій", - йдеться в повідомленні.


Також Знай.ua писав про те, що поліція Центральноафриканської республіки затримувала трьох російських журналістів перед їх убивством.