Той факт, що наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман має відношення до жорстокого вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, спецслужби Сполучених Штатів Америки в даний момент довести не можуть, так як не мають доказів.

Про це стало відомо завдяки повідомленням держсекретаря США Майка Помпео.

держсекретар США Майк Помпео
держсекретар США Майк Помпео

"Я прочитав інформацію спецслужб, що знаходиться в розпорядженні адміністрації США. Прямих доказів причетності Салмана до вбивства Джамаля Хашоггі немає", - повідомив Майк Помпео.

Як уже відомо, принца Салмана підозрюють у тому, що він знав про вбивство Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі і навіть, можливо, був замовником цього злочину. Президент США Дональд Трамп нещодавно дав зрозуміти, що причетність принца не виключена, однак через це він не має наміру ставити під загрозу партнерство і багатомільярдний бізнес з Саудівською Аравією в сфері постачання озброєнь.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто нагадати, що Сенат США одноголосно підтримав резолюцію, що засуджує дії РФ щодо кричущого випадку в Азовському морі. В офіційному звіті американських законодавців йдеться про те, що російська влада повинна негайно звільнити захоплені українські кораблі та членів їх екіпажу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери світових держав по-різному відреагували на агресію Путіна проти України в Керченській протоці, однак байдужим до цього кричущого інциденту не залишився ніхто. Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс став першим закордонним топ-чиновником, який беззастережно засудив дії РФ, назвавши атаку в Керченській протоці актом агресії проти України. Реакція Польщі та Румунії заслуговує подяки з української сторони. Вони одними з перших, ще в неділю, 25 листопада, офіційно і без всяких застережень засудили Росію за агресію.

Нагадаємо, США посадять Путіна та Порошенка за один стіл: як це буде.

Як повідомляв Знай.uа Клімкін натякнув, що Javelin від США - це ще не межа.

Знай.uа писав, Путін вже програв війну: українцям пояснили, в чому фішка.