Джамаль Хашоггі - саудівський журналіст, якого вбили у жовтні 2018-го, визнаний "Людиною року" за версією журналу Time.
Хашоггі народився 13 жовтня 1958 року в місті Медіна.

Після закінчення університету Індіани в США журналіст співпрацював з різними саудівськими виданнями. Зокрема, він двічі був головним редактором популярної щоденної газети Аль-Ватан.

В Саудівській Аравії його знають також як політичного експерта. Хашоггі був близьким до королівської сім'ї аналітиком-консультантом і політичним радником. Він особисто знав колишнього лідера "Аль-Каїди" Усаму бін Ладена і кілька разів зустрічався з ним, щоб записати інтерв'ю.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після прослуховування запису, який зберігся в хмарному сховищі iCloud, турецька поліція зазначила, що саудівського журналіста могли "жорстоко катувати, а потім розчленувати" прямо всередині диппредставництва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівник ЦРУ Джина Гаспел організувала закритий брифінг серед американських сенаторів, де представила докази причетності наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана до вбивства опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі. Учасників заходу ці дані повністю переконали.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вбивство журналіста Джамаля Хашоггі могли спровокувати його особисті повідомлення в WhatsApp. В них він критикував наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Сальмана Аль Сауда. Стало відомо, що у більш, ніж 400 повідомленнях журналіст назвав наслідного принца "звіром" і навіть порівнював його з Пакманом: ""Чим більше жертв він пожирає, тим більше він хоче".
"Знай.ua" писав, що той факт, що наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман має відношення до жорстокого вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, спецслужби Сполучених Штатів Америки в даний момент довести не можуть, так як не мають доказів. Про це стало відомо завдяки повідомленням держсекретаря США Майка Помпео.