Американський журнал Forbes оприлюднив рейтинг письменників із найбільшим прибутком на ринку США у 2018 році.

Перше місце зайняв американський письменник Джеймс Паттерсон, який написав детективи "Прийшов павук"і "Цілуючи дівчат". Письменник заробив 86 мільйонів доларів.

Джеймс Паттерсон
Джеймс Паттерсон

Він відомий завдяки серії романів про інспектора Алекса Кросса. Паттерсон також написав 4 роману про детективі Майкл Беннет і 11 романів під егідою "Жіночий клуб розслідувань вбивств", а також безліч самостійних творів.

Джеймс Паттерсон
Джеймс Паттерсон

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Один з найбільш високооплачуваних і продаваних письменників у світі 2010, 2011, 2012 і 2013 років за версією журналу Forbes

На другому опинилася улюблениця мільйонів, авторка саги про Гаррі Поттера Джоан Роулінг.

Джоан Роулінг
Джоан Роулінг

Її заробіток склав 54 мільйони доларів. Вона зарекомендувала себе, як сценаристка, книги одержали світове визнання, виграли низку нагород і вийшли тиражем понад 400 мільйонів примірників.

Джоан Роулінг
Джоан Роулінг

Третє місце зайняв Стівен Кінг, який заробив 21 млн доларів. Кінг, до речі, автор більш ніж 200 творів, серед яких понад 50 книг-бестселерів у стилях жахи (англ. horror), фентезі, трилер, містика. Також писав під псевдонімом Річард Бахман (англ. Richard Bachman).

Стівен Кінг
Стівен Кінг

Було продано більш ніж 350 млн копій його романів та збірок оповідань. На основі його історій знято низку фільмів, а також намальовані комікси. Нагороджений медаллю "За особливий внесок в американську літературу".

Стівен Кінг
Стівен Кінг

Також до рейтингу потрапили Джон Грішем, Ден Браун, Джефф Кінні, Майкл Вулф, Нора Робертс, Даніела Стіл, Рік Ріордан.

Примітка: всього, в 2018 році в США було продано 24,5 мільйона книг, а загальний заробіток письменників склав 283 мільйонів доларів.

Дивіться: Нобелівську премію і мільйон доларів отримав британський письменник японського походження

Нагадаємо, українці назвали своїх фаворитів у літературі . Як повідомляв "Знай.ua", розсекречено подробиці про третій сезон Stranger Things. Також "Знай.ua" писав, трагічно загинув легендарний український вчений.