До Держдуми Росії внесли законопроект про відключення від світової мережі та автономну роботу російського сегменту інтернету.

Інформація про законопроект розміщена на сайті нижньої палати, повідомляє "Дождь".

У пояснювальній записці автори підкреслюють, що враховували "агресивний характер прийнятої у вересні 2018 року стратегії національної кібербезпеки США". На думку російських парламентаріїв, в ній міститься принцип "збереження миру силою", а Росія "бездоказово" звинувачується в хакерських атаках.

Російський законопроект, зокрема, передбачає централізоване управління трафіком та технічне обмеження доступу до ресурсів із забороненою інформацією.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У законопроекті зазначається, що таким чином створюється можливість для мінімізації передачі за кордон даних, якими обмінюються між собою російські користувачі. Для цього будуть визначені точки підключення російських мереж до зарубіжних.

"Їх власники, оператори зв'язку зобов'язуються при виникненні загрози забезпечити можливість централізованого управління трафіком", - йдеться в документі.

Крім цього, в російських мережах повинні встановити технічні засоби, що визначають джерело трафіку. Ці засоби повинні будуть при необхідності обмежити доступ до ресурсів із забороненою інформацією не лише за мережевими адресами, а й шляхом заборони пропуску трафіку.

Для роботи російського сегмента інтернету в ізольованому режимі буде створена національна система DNS.

Нагадаємо, Роскомнагляд, намагаючись заблокувати роботу месенджера Telegram, обвалило роботу більшості сайтів у рунеті.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Північній Кореї є внутрішня комп'ютерна мережа "Кванмен", а вихід у світову павутину заборонено, а Wi-Fi в КНДР взагалі не існує.

Також Знай.ua писав, в російських дитсадках заборонили костюми іноземних героїв