Протести в Будапешті тривають. Угорці вимагають скасувати "рабські" закони.

Демонстрація, яка проходить в центрі Будапешта проти поправок в трудовому законодавстві, перестає бути мирною. Почалися зіткнення між поліцією і протестуючими.

Протестувальники зібралися на центральній площі Будапешта з вимогою до парламенту скасувати новий закон. Його вже прозвали "рабським".

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

З самого початку акція протесту була мирною, але потім поліція стала вимагати від демонстрантів розійтися. Протестувальники спробували взяти штурмом штаб-квартиру правлячої партії "Фідес" і будівлю парламенту, але не змогли подолати поліцейський заслін.

В результаті почалися зіткнення. Протестувальники намагалися перешкодити поліції, атакуючи її димовими шашками, закидаючи яйцями, банками з-під пива, шумовими гранатами. Правоохоронці, у свою чергу, стали застосовувати для розгону натовпу кийки і сльозогінний газ.

Слід нагадати, що прийняте нововведення дозволяє роботодавцям залучати співробітників до більш ніж 400 понаднормових робочих годин на рік. Це подовжує робочий день на півтори години. До прийняття поправок роботодавці могли вимагати від працівника 250 понаднормових годин.

Нагадаємо, Майдан в Угорщині: люди збунтувалися проти "рабських" законів, є перші жертви

У повідомленні говориться, що в четвер, 13 грудня, учасники акції зібралися на площі біля парламенту в 6 годин вечора, потім рушили через міст Маргарет, пройшли вздовж берега річки і зупинилися перед прокуратурою і скандували: "Ми вимагаємо вільних судів!". Після цього протестувальники повернулися в парламент, де вони майже повністю заповнили площу. Деякі учасники мали прапори Угорщини та Європейського Союзу, а також опозиційних партій.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Якщо впаде Україна, Угорщина виявиться на передовій російській агресії: у США зробили попередження

Девід Корнштейн, посол США в Будапешті звернувся із закликом до Угорщини відновити добрі відносини з Україною і не намагатися заблокувати співпраця Києва з НАТО. Про це пише Reuters.

"Якщо Україні не вдасться, Угорщина виявиться на передній лінії російської агресії", - зазначив він парламентського комітету.

Також "Знай.uа" писав, що Бунт залізничників паралізував Німеччини

.