Австралія визнала Єрусалим столицею Ізраїлю. Про це заявив прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Австралія визнає зараз Західний Єрусалим, де знаходиться Кнесет і багато інших урядових інститутів, столицею Ізраїлю", - заявив він.

Разом з тим, Австралія поки не буде переносити своє посольство з Тель-Авіва до Єрусалиму, замість цього Австралія відкриє в Єрусалимі представництво з питань оборони і торгівлі.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Ми з нетерпінням чекаємо переміщення нашого посольства в Східний Єрусалим, коли це буде можливо", - додав прем'єр.

Раніше ми писали, що посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон заявив, що лідер Української організації націоналістів Степан Бандера був причетний до антисемітських виступів, тому рішення Львівської області про те, щоб проголосити 2019 - й роком Бандери "викликає шок".

За словами Ліона, "Україна не повинна забувати про злочини, скоєні проти українських євреїв, і ні в якому разі не відзначати їх допомогою шанування їх виконавців".

Як відомо, у зв'язку з відзначенням в наступному році 110-річчя з дня народження лідера ОУН, 12 грудня Львівська обласна рада прийняла рішення оголосити наступний рік в регіоні роком Степана Бандери.

Раніше писали, що посольство США порекомендувало американським громадянам в Україні завтра, 15 грудня, не з'являтися в місцях великого скупчення людей, а також демонстрацій.

Також повідомлялося, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху 18 листопада офіційно вступив на посаду міністра оборони, заявивши, що має намір перемогти ворогів країни.

Він пообіцяв домогтися безпеки для південної частини Ізраїлю, яка постійно піддається ракетному обстрілу з сектора Гази.

Раніше Знай.uа писав про те, що ситуація на кордоні між сектором Газа і Ізраїлем в останні дні загострилася, ескалація конфлікту набуває грандіозних масштабів, у бійні гинуть люди.

Знай.uа повідомляв, що на південному кордоні Ізраїлю було "жарко" - відбулися масові перестрілки і вибухи.