Ситуація на кордоні між сектором Газа та Ізраїлем останніми днями загострилася, ескалація конфлікту набуває грандіозних масштабів, у бійні гинуть люди.

Про це пише "Обозреватель".

У повідомленні йдеться, що в понеділок, 12 листопада, Ізраїль завдав потужних авіаударів по позиціях бойовиків у секторі Гази.

Як повідомили в Армії оборони Ізраїлю, військова операція є відповіддю на масовий ракетний обстріл палестинськими угрупованнями. За даними ізраїльських військових, бойовики запустили приблизно 200 ракет, частина з яких була перехоплена системою ППО "Залізний купол".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

При цьому під обстріл потрапив пасажирський автобус, одна людина отримала серйозне поранення. Як з'ясували пізніше військові, віроломний удар був завданий російською ракетою "Корвет".

Усього ж в Ізраїлі через атаки постраждали не менше 5 осіб, повідомляють медики.

У відповідь на палестинські обстріли Військово-повітряні сили Ізраїлю почали завдали ряд потужних ударів по сектору Гази, зокрема по об'єктах, які перебувають під контролем угруповання ХАМАС.

ВПС Ізраїлю також завдали удару по будівлі телеканалу "Аль Акса", який належить ХАМАС. За твердженням угруповання, увесь персонал покинув будівлю і виніс усе цінне обладнання ще до удару.

Нагадаємо, у ніч з понеділка на вівторок, 13 листопада, на південному кордоні Ізраїлю було "спекотно" - відбулися масові перестрілки та вибухи.

Про це повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на місцеву поліцію.

У повідомленні сказано, що по території країни з сектора Газа було випущено 370 ракет - одна з них вибухнула поруч з автобусом з солдатами, поранена 1 людина.

Як повідомляв раніше Знай.uа, у понеділок, 12 листопада, у другій половині дня бойовики палестинського угруповання ХАМАС випустили по ізраїльській території 200 ракет.

Про це повідомила у своєму Twitter прес-служба Армії оборони Ізраїлю.

"200 ракет випущені по Ізраїлю з сектора Газа цим вечором. Сирени протиповітряної оборони продовжують звучати, поки пишеться цей твіт", - прес-служба Армії оборони Ізраїлю.

Також Знай.uа писав про те, що у секторі Гази знову неспокійно, у неділю, 11 листопада, у місті Хан-Юніс спалахнула кривава перестрілка, є загиблі та поранені.