Компанії по всьому світі, які протестували скорочення робочого тижня до чотирьох днів, виявили, що це значно підвищує продуктивність працівників і знижує їх професійне вигоряння, про що повідомляє Reuters.

Засновник берлінської компанії-розробника програмного забезпечення для управління проектами Planio Ян Шульц-Хофен заявив: "Це набагато корисніше, і ми справляємося краще, якщо не працюємо в шаленому темпі". Компанія на початку року надала 10 своїм співробітникам можливість попрацювати 4 дні на тиждень.

Новозеландська страхова компанія Perpetual Guardian стверджує, що після введення 32-годинного робочого тижня спостерігається помітне зниження стресу і одночасно з тим підвищення залученості персоналу.

Уряд Японії заохочує ті компанії, які звільняють ранок понеділка своїм співробітникам.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Федерація британських профспілок (TUC) прагне до того, щоб до кінця століття вся країна перейшла на чотириденний робочий тиждень, в чому її підтримує опозиційна лейбористська партія. У федерації вважають, що зменшення робочого тижня дасть можливість співробітникам ділитися з оточуючими розроблюємими технологіями, такими як робототехніка і машинне навчання.

Економічний глава TUC Кейт Белл пояснює, що таке рішення дозволить знизити стрес від "жонглювання" сімейним життям і роботою, а також посприяє гендерній рівності. Всі компанії, які випробували нововведення, в один голос стверджують, що зниження робочого часу благотворно впливає на добробут та продуктивність персоналу.

До цього у восьми країнах, в які входять Німеччина, США і Великобританія, проводилося опитування 3 тисяч співробітників, результати якого показали, що половина респондентів переконані в тому, що легко виконають свої завдання за п'ять годин на день за умови безперервної роботи.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що студенти перевершили очікування викладача, який дав їм цікаву задачу.

Як повідомляв портал "Знай.uа": СБУ планує перевірити всіх державних службовців на предмет зв'язків з Росією.

ТакожЗнай.uа" писав, що у мережі розповзаються чутки про можливу продаж "Приватбанку".