Офіс з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США повідомив Конгрес про намір через місяць зняти санкції з компаній "Русал", "Євросибенерго" і En+Group. Дані компанії пов'язані з олігархом Олегом Дерипаскою, який наближений до російського президента Володимира Путіна, про що йдеться на сайті Мінфіну США.

У повідомленні говориться, що офісом були визначені істотні зміни в корпоративному управлінні та структурі компаній, що дає їм можливість відповідати критеріям для виключення зі списку. Однак сам Олег Дерипаска і далі буде залишатися під санкціями, а його майно далі буде заблоковане.

Міністр фінансів США Стівен Мнучин розповів, що перераховані компанії зазнали санкцій внаслідок того, що перебувають у володінні та підконтрольні російському олігархові Дерипасці, а зовсім не через свою діяльність. На компанії покладалася місія по зменшенню власності олігарха і зниження його контролю. Компанії знаходяться під постійним контролем і зіткнуться з серйозними наслідками, якщо вимоги не будуть виконуватися.

Також на сайті Департаменту казначейства США йдеться про введення санкцій відносно 18 агентів розвідслужб Росії і 4 російських організацій за підривну кибердеятельность. Заходи вжиті проти агентів, які працюють від імені Олега Дерипаски та які зламали Всесвітнє антидопінгове агентство і інші міжнародні організації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зокрема, під санкції влучив Вітор Бояркін, який раніше брав участь у переговорах від імені олігарха, оскільки він спільно з Дерипаскою причетний до фінансової підтримки Росією однієї з партій у виборах 2016 року в Чорногорії. Також обмеження торкнулися і ряду осіб, пов'язаних з проектом "Ляхта", метою якого було втручання у виборчі і політичні системи по всьому світу.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що США додали в санкційний список двох росіян, підозрюваних в замаху на Скрипаля.

Як повідомляв портал "Знай.uа": подробиці прибуття в Київ Курта Волкера для зустрічі з керівництвом країни.

ТакожЗнай.uа" писав, що курс рубля в Росії настільки поганий, що його заборонили показувати на табло обмінників.