У п'ятницю спеціальна слідча група Токійської прокуратури повторно заарештувала колишнього главу франко-японського автомобільного альянсу Renault - Nissan – Mitsubishi Карлоса Гона. Про це йдеться в повідомленні РБК-Україна з посиланням на телеканал NHK.

Таке рішення зумовлене новою підозрою в порушенні юридичних зобов'язань щодо корпорації Nissan.

Перед цим, у четвер, окружний суд Токіо відхилив клопотання прокуратури про продовження терміну ув'язнення Грега Келлі і Карлоса Гона ще на 10 діб після 21 грудня. Обидва ув'язнених перебувають у Токійській в'язниці з 19 листопада після того, як були заарештовані за підозрою в порушенні японського фінансового законодавства. Прокуратура Токіо заявляє, що топ-менеджер не задекларував цінні папери Nissan Motor Co, які є частиною винагороди. У свою чергу, відсутність цих даних прирівнюється до маніпулювання інформацією.

Крім того, як стверджує прокуратура Токіо, протягом багатьох років Карлос навмисно занижував дані про свої премії і використовував в особистих цілях активи компанії.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Раніше на вимогу прокуратури Монако був затриманий російський мільярдер Дмитро Риболовлєв, після чого на нього почали з'являтися нові і нові компромати. Як з'ясувалося з заяви слідчих органів, олігарху закидають торгівлю впливом, корупцію і втручання в особисте життя. До цього Риболовлєв благополучно перевів на захід кілька мільярдів доларів, набув громадянство Кіпру і заодно футбольний клуб "Монако".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Укрзалізниця прикупила непотрібних подарунків на 20 млн гривень, при цьому абсолютно незрозуміло, для кого вони призначені.

Як повідомляв портал "Знай.uа": дві каліфорнійські черниці привласнили півмільйона доларів, після чого розтратили їх на азартні ігри в Лас-Вегасі.

ТакожЗнай.uа" писав, що два заповзятливих чиновника "Укргазвидобування" створили ефективну схему отримання 10% відкату за схвалені держзамовлення.