У Демократичній Республіці Конго сталося авіакатастрофа – впав вантажний літак Ан-26 авіакомпанії Gomair, яким керували росіяни.

Внаслідок краху літака загинули всі шість осіб, які перебували на борту: п’ять членів екіпажу та один пасажир. Однак, за не підтвердженими даними, в літаку на момент аварії перебувало 23 людини.

Про падіння літака повідомляє France Press. За інформацією видання, повітряне судно зафрахтувала Національна виборча комісія ДРК. Літак розвозив матеріали для прийдешніх президентських виборів, коли сталась аварія.

Також повідомляється, що судно зникло з радарів напередодні увечері, 20 грудня, коли летіло до столиці країни Кіншаси. Сам інцидент стався за 25 кілометрів від аеропорту Кіншаси.

За словами посла Росії у Демократичній республіці Конго Олексія Сентебова, на борту літака за не підтвердженими наразі даними перебували 23 людини, зокрема три члени екіпажу, що є громадянами Росії. Про це пишуть російські ЗМІ.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Доля трьох членів екіпажу вантажного літака невідома. Також з’ясовується інформація щодо імен і долі пілотів. Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи", – додав дипломат.

До слова, вибори президента у Конго перенесли на 30 грудня. Влада такий крок пояснює труднощами з логістикою та як міжетнічними сутичками, так і між протестувальниками та поліцією, внаслідок чого вже загинули 100 людей.

Нагадаємо, в американському штаті Джорджія в місті Атланта розбився літак Cessna 560, в результаті інциденту загинули чотири людини, які знаходилися на борту. Однак, жертв могло бути значно більше, якби не пілот, якому вдалося відвести літак від житлових будинків і він впав на футбольне поле.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зімбабве розбився літак з туристами.

Також Знай.ua писав, на Житомирщині розбився винищувач Су-27. Пілот літака загинув.