У Чорному морі неподалік від Таманського півострова в районі мису Залізний Ріг вантажне судно під прапором Монголії, яке прямувало з турецького порту в порт "Кавказ", сіло на мілину. Про це в понеділок, 25 грудня, повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій, внутрішнього переміщення осіб.

Як стало відомо, на судні була відключена Автоматична ідентифікаційна система, оскільки остання інформація про суховантаж була отримана більше двох тижнів тому.

За словами представників міністерства, відключення системи обумовлено незаконним входженням судна SUROV у закриті порти Криму. Причиною є спроби іноземних компаній, пов'язаних з морськими перевезеннями у закриті порти, уникнути відповідальності з боку українського законодавства, а також не потрапити в список компаній-порушників, по відношенню до яких можуть застосовуватися міжнародно-правові санкції.

Незважаючи на загрозу безпеки судноплавства в Азовському і Чорному морях, ризики для життя людей, Росія масово закликає судна відключати системи автоматичної ідентифікації. Приклад з монгольським суховантажем ще раз наочно демонструє, як Російська Федерація байдуже відноситься до норм міжнародного права.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У відомстві також наголосили, що уповноважені особи на безлічі іноземних судів свідомо порушують норми Конвенції.

Також зазначалося, що Україна постійно збирає дані щодо іноземних компаній, пов'язаних з міжнародними перевезеннями, операторів морських суден, які незаконно заходять у порти тимчасово окупованого Криму і порушують Міжнародну конвенцію по охороні людського життя на морі.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що море в Естонії вразило жителів своїм незвичайним виглядом.

Як повідомляв портал "Знай.uа": бажаючим відпочити під час новорічних свят у Карпатах найкраще кілька разів подумати перед цим.

ТакожЗнай.uа" писав, що маріупольський загін берегової охорони отримав на озброєння модифікований малий катер.