Росіяни запустили ракету комплексу "Авангард", із гіперзвуковим крилатим бойовим блоком.

Процесом випробувального запуску керував президент РФ Володимир Путін. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на прес-службу Кремля.

Путін відвідав Національний центр управління обороною і скомандував приступити до випробувань.

"Пуск проведений з позиційного району Ясний бойовим розрахунком з'єднання РВСП по умовній цілі на полігоні Кура на Камчатці", - відзначили в Кремлі.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Росіяни заявляють, що під час польоту на гіперзвуковій швидкості крилатий блок зробив керовано маневрував горизонтально і вертикально. Ракета вразила умовну ціль в призначений час.

Зазначається, що після випробувань глава Кремля заявив, що наступного року система "Авангард" надійде на озброєння. Також опальний лідер додав, що сформують спеціальний полк, який приступить до бойового чергування.

В Кремлі заявляють, що можливості плануючого крилатого блоку дозволяють обходити зони дії вогневих та інформаційних засобів протиракетної оборони.

Російські телеканали показали кадри запуску ракети.

Нагадаємо, США розміщують свої ракети біля кордонів Росії.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін може захопити Білорусь у будь-який момент.

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ поставили путінських тварин на місце, але втратили найдорожче.

Путін погрожував ядерною зброєю опонентам, які запроваджують санкції проти Росії.