У неділю, 23 грудня, стало відомо про загибель спікера "ІД" Султана Азіза Азама на території Афганістану.

Кабул, Афганістан
Кабул, Афганістан

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення заступника прес-секретаря Міністерства внутрішніх справ Афганістану Насрат Рахімі.

У повідомленні йдеться, що в Афганістані в результаті удару з безпілотного апарату загинув діючий спікер місцевого підрозділу екстремістського угрупування "Ісламська держава".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Згідно з офіційною заявою, Султан Азіз Азам був ліквідований 26 грудня день в "притулку" Ісламської держави" в районі Пачірагам провінції Нангаргар на сході країни, коли "діючи на підставі даних розвідки, літаки вдарили "по ньому.

Заступник прес-секретаря Міністерства внутрішніх справ Афганістану Насрат Рахімі додає, що Султан Азіз Азам, крім роботи представника угруповання "Ісламська держава", відповідав за рекрутування бойовиків для гучних нападів в містах, переважно на державних службовців і силовиків.

Військові США підтвердили заяву афганської армії про ліквідацію представника ісламістів, уточнивши, що це сталося ще 23 грудня.

Війська США в Афганістані
Війська США в Афганістані

За їх даними, в результаті удару був убитий ще один бойовик угруповання.

Варто додати, що загиблий Султан Азіз Азам до вступу до лав "Ісламської держави" був журналістом і поетом, популярним в Джалалабаді, центрі провінції Нангаргар.

Нагадаємо, американська армія отримала наказ почати підготовку до виведення половини бойового складу з території Афганістану.

Війська США в Афганістані
Війська США в Афганістані

Відповідні дані оприлюднили представники Міністерства оборони США.

Зазначається, що планування вже розпочалося, але процес очікується досить тривалим – в Афганістані налічуються тисячі солдатів, тому це буде не так вже й просто.

Війська США в Афганістані
Війська США в Афганістані

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Кабулі триває операція сил безпеки проти екстремістів, які захопили урядову будівлю на сході міста.

У ньому знаходяться міністерство працевлаштування і кілька інших державних установ.

Також Знай.ua писав про те, що у вівторок увечері, 25 грудня, стало відомо про загострення ситуації у Ізраїлі.