Рішення Ради Євросоюзу про продовження економічних санкцій проти Росії на півроку опубліковано в Офіційному журналі ЄС в п'ятницю, 28 грудня.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що оновлене рішення діятиме до 31 липня 2019 року.

"Це рішення діє до 31 липня 2019 года ... Набирає чинності на наступний день після його опублікування в Офіційному журналі Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Крім того відзначається, що обмежувальні заходи стосуватимуться фінансового, оборонного та енергетичного секторів.

Разом з тим варто відзначити, що за сприяння власника низки українських обленерго в 2014 році французький політик Марін Ле Пен отримала "під вибори" 9,4 мільйона євро в російському банку.

27 грудня видання The Washington Post опублікувало матеріал, що розкриває деталі угоди, в якій з російської сторони були задіяні Олександр Бабаков (є одним з основних представників інтересів Росії в Україні і володіє 11 з 24 українських обленерго) і Геннадій Тимченко - основний підрядник проекту "Північний потік 2". Увагу до цього залучив у своєму твіті аналітик Atlantic Council Андерс Аслунд.

Коли Марін Ле Пен були необхідні гроші перед виборами, на допомогу їй прийшов російський бізнесмен і член парламенту Олександр Бабаков.

Він запропонував взяти кредит через "Перший чесько-російський банк", який у той час контролювався Геннадієм Тимченком.

"Через чотири роки банк закрився, а власникові загрожує арешт. Колишні військові Росії вимагають грошей, а скарбник партії висилає у 165 тисяч доларів США кожні кілька місяців нотаріусу в Росію, не знаючи, куди ці гроші, зрештою, йдуть".

Ле Пен так і не вдалося виграти президентські вибори, проте позика в 9,4 мільйона євро від росіян викликала критичні зауваження щодо її партії і підозри у відмиванні грошей і зв'язках з іншими злочинами.

Аналітик German Marshall Fund Джошуа Кіршенбаум зазначає: "Це дистиляція того, як непрозорі фінанси перетинаються з іноземним втручанням".

"Національний фронт" Ле Пен отримав гроші від "Першого чесько-російського банку" в 2014 році під 6%. Про операцію стало відомо завдяки публікації французького журналіста.

Нагадаємо, єврокомісар озвучив сумні новини про "Північний потік-2".

Як повідомляв "Знай.ua", уряд розширив перелік заборонених російських продуктів.

Також "Знай.ua" писав, що у Путіна в інтернет варто пускати з довідкою від психіатра.

Антиросійські санкції: Кабмін продовжив обмеження на імпорт певного переліку товарів з Росії