У справі про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, який став "Людиною року-2018", з'явився важливий відеодоказ.

Відео показав в ефірі турецький телеканал A-Haber. У кадрі троє чоловіків заносять в резиденцію генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі п'ять валіз і два великих чорних мішки. Ці мішки і валізи транспортували від консульства в резиденцію на мікроавтобусі.

Журналісти також нагадують, що диппредставництво Саудівської Аравії в Туреччині, де був убитий Хашоггі, знаходиться в декількох сотнях метрів від резиденції консула.


Джамаль Хашоггі, який не раз різко критикував членів королівської сім'ї Саудівської Аравії, був убитий 2 жовтня 2018 року. За базової версії розслідувачів, він був схоплений агентами спецслужб цієї країни просто в будівлі дипломатичної місії.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, 23 жовтня, в резиденції Генерального консула Саудівської Аравії, яка знаходиться в Стамбулі, правоохоронці знайшли розчленоване тіло опозиційного журналіста Джамала Хашоггі, якого розшукували з початку місяця.

Труп Хашогги знайшли в колодязі, який знаходиться в саду на території резиденції саудівського генконсула.

У середу, 17 жовтня, місцевий телеканал Al Jazeera повідомив, що турецькі слідчі отримали аудіозапис, завдяки якому стало зрозуміло, що сталося з журналістом. Як з'ясувалось, Хашоггі ввели наркотик і почали заживо його розчленовувати. Керував звірячим процесом Салах Мохаммед аль-Тубейгі - глава служби судової експертизи. Поки він шматував тіло журналіста, усім присутнім він порадив "слухати музику"

Як повідомляв портал Знай.ua, журналіст Джамал Хашоггі зустрів жахливу смерть менше, ніж через 10 хвилин, після того як увійшов в будівлю Генерального консульства Саудівської Аравії в Стамбулі

Також Знай.ua писав, турецька влада прийняла рішення взяти під цілодобову охорону наречену загиблого журналіста: правоохоронці вважають, що дівчині, у якої виявився телефон із записом жорстокого вбивства, загрожує серйозна небезпека.