Американський вчений Ларрі Робертс, який допомагав проектувати і створювати попередника Інтернету, помер у віці 81 року, про що повідомляє британська телерадіокомпанія BBC.

В кінці 1960-х років він очолював відділ перспективних досліджень США, в ході чого займався створенням комп'ютерної мережі, яка називалася Arpanet. Крім цього, він наймав інженерів, які збирали і тестували програмне і апаратне забезпечення, що забезпечує нормальне функціонування системи.

Розроблена ним мережа є піонером технологій, які лягли в основу Інтернету, і успішно використовується донині.

Варто відзначити, що Ларрі Робертс заслужено визнаний одним з чотирьох засновників Інтернету, поряд з Льоном Кляйнроком, Бобом Каном, Гвинтом Серфом.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що популярний український оператор мобільного зв'язку "Київстар", починаючи з початку року скасував старі тарифи. Користувачам будуть запропоновані нові, які вони зможуть вибрати залежно від актуальних потреб. У компанії запевнили, що переплачувати за користування послугами не доведеться. Більш того, в деяких застарілих тарифи, абоненти платили по 1,75 грн. за хвилину розмови. В період з 15 січня по 15 лютого 2019 року будуть зупинені 14 тарифних планів, деякі з яких були запущені цілих 8 років тому і з тих пір втратили свою актуальність.

Як повідомляв портал "Знай.uа": незадовго до Нового року деякі власники iPhone стикалися з проблемами зі зв'язком після скачування апдейта до iOS 12.1.1. Не так давно Apple випустила iOS 12.1.2, але за інформацією Forbes, у цьому оновленні вирішити проблему не вдалося - крім того, з'явився новий баг. Компанія вкотре розчарувала своїх шанувальників, адже крім нездатності вирішити основну проблему вони додали ще одну, з якої тепер користувачі iPhone змушені змиритися. Крім існуючих проблем з мобільною мережею користувачі iPhone стикаються з неможливістю підключення до Wi-Fi.

Також "Знай.uа" писав, що влада Бангладеш практикують під час важливих для країни подій цікавий метод. Перед виборами в країні повністю відключали мережі 3G і 4G. Основною причиною відключення інтернету влади називають "боротьбу з пропагандою".