Відразу після початку нового 2019 року в австрійському місті Фельден дві жінки уклали шлюб, таким чином вперше скориставшись можливістю реєстрації шлюбів для одностатевих пар, яка відкрилася з 1 січня 2019 року. Про це повідомляє Der Standard.

"Вони були чотири роки заручені і тепер одружилися. Даніела Паєр та Ніколь Копаунік стали першою одностатевою парою, що скористалася можливістю, яку надав Конституційний суд для реєстрації шлюбів. За п’ять хвилин після опівночі обоє сказали "так". Пара тепер носитиме прізвище Копаунік", – йдеться в повідомленні.

Раніше, у жовтні 2018 року, в Австрії офіційно вже зареєстрували перший в країні одностатевий шлюб між двома мешканками столиці. Це були жінки, які спільно з чотирма іншими одностатевими парами та за підтримки комітету "Лямбда", який захищає права ЛГБТ, позивалися до Конституційного суду Австрії.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За результатами розгляду справи Конституційний суд дозволив з 1 січня 2019 року реєстрацію шлюбів для одностатевих пар, як і зареєстроване цивільне партнерство для всіх. Позивачам – п’ятьом парам – дозволили одружитися вже у 2018 році, що перша пара й зробила в жовтні у Відні.

Нинішня ж пара з Фельдена стала першою, яка зареєструвала одностатевий шлюб у країні відповідно до наданої з 1 січня 2019 року можливості.

Австрія стала 16-ю країною Європи та 26-ю країною світу, де дозволено укладання шлюбу для одностатевих пар.

Раніше ми писали, що двом чоловікам вдалося зареєструвати шлюб в Данії і отримати штампи в паспортах у підрозділі МВС РФ, однак не все так просто. Пізніше російське відомство внесло паспорти двох в базу недійсних документів.

Про це повідомляється на сайті МВС. Більш того, співробітницю Багатофункціонального центру РФ (МФЦ) і її керівника звільнили у зв'язку з інцидентом.

Також Знай.ua розповідав, що недавно співачка-трансгендер Зіанджа знялася в зухвалій фотосесії.