Засновник Facebook Марк Цукерберг продав близько 30 мільйонів акцій кампанії задля біомедичного дослідницького проекту. Його мета - розробка мозкових імплантатів для лікування певних хвороб.

Цю інформацію повідомляє Business Insider.

Програма коштує близько 5 мільярдів доларів. Вона передбачає роботу над пристроєм, який переводить думки у команди та рухи.

Варто відзначити, що один з останніх проектів "Ініціативи Чан-Цукерберг" – це бездротовий мозковий імплант, який може стимулювати чи зупиняти рухи мавпи в режимі реального часу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Над проектом працюють передові науковці зі Стенфорду та Берклі.

За словами вчених, ідея створити подібний пристрій - справжня "терапія", оскільки вона призначена для лікування таких хвороб як епілепсія та хвороба Паркінсона, які впливають на рухи людини. Пристрій здатен зупиняти приступи у людини.

Професор Ріккі Мюллер, яка займається розробкою, уточнила деякі деталі роботи пристрою:

"Наш пристрій може слідкувати за мозком, тому ви точно знаєте, що відбувається. Просто зараз ми можемо взяти певну моторну функцію, дізнатися, як вона працює, і навіть управляти нею. Вважаю, що цей пристрій відкриває можливості для нових видів лікування".

Стартап учені назвали Cortera та розповіли, як він працює на мавпі: науковці змогли зупинити мавпу від дії, яку вона навчена робити за допомогою електричного сигналу, який надіслали прямо до мозку.

Отже, учені поклали бездротовий пристрій на голову мавпи, і він міг записувати її думки, а також стимулювати і змінювати її поведінку в реальному часі.

Нагадаємо, що Facebook роками продавав технологічним гігантам масиви даних про користувачів — набагато більше, ніж визнавалося офіційно.

Журналісти The New York Times отримали доступ до декількох сотень внутрішніх документів Facebook, які свідчать про те, як насправді найбільша в світі соцмережа захищає персональні дані і турбується про безпеку своїх користувачів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", відому американсую феміністку забанили назавжди в соціальній мережі за один пост.

Також "Знай.uа" писав, що Facebook забанив одіозного письменника-бойовика Прілепіна.