Днями адміністрація соціальної мережі Twitter назавжди видалила аккаунт популярної письменниці та феміністки Меган Мерфі.

Про скандал стало відомо із повідомлення самої Мерфі у власній колонці видання Quillette.

Причиною стало невинне, як на перший погляд висловлювання "чоловіки - це не жінки".

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У компанії сприйняли цю фразу як вияв ненависті. Користувачі почали залишати гнівні коментарі на адресу соцмережі та стали на захист письменниці,однак це уже не допомогло. Twitter безапеляційно "викинув" Мерфі із свого медіа-простору.

Нагадаємо, новий жіночий рух – Evalution – набирає популярності в різних містах України.

Акції прихильниць Evalution вже пройшли Києві та Львові і скоро охоплять інші регіони. Молоді дівчата вдягнули жовті спідниці і вийшли на площі, тримаючи плакати зі словами "Я красива, але це не моя професія", "Українка – не секс-товар", "Важко бути одночасно розумною і красивою в Україні?".

Акції проходили на Майдані Незалежності в Києві, площі Ринок у Львові під час святкових заходів, коли там було дуже людно. Дівчата кажуть, що хотіли, щоб їх помітили якомога більше людей, особливо іноземців.

"Ми хочемо, щоб іноземці побачили зовсім інших українок - сильних, вільних, створюють свої проекти. Щоб побачили, що молода українка - це не товар, не красива іграшка або невибаглива наречена, - розповіла одна з учасниць руху. - Крім того, ми закликаємо успішних дівчат, які вже побудували гарну кар'єру і реалізували свої проекти, приєднуватися до Evalution, щоб давати приклад і надихати інших".

Раніше Знай.uа писав про те, що нещодавно жіночий рух Femen втратив одну із своїх найвідоміших активісток. 31-річна художниця Оксана Шачко наклала на себе руки, залишивши паризькій богемі гучну передсмертну записку.

"Ви всі – фейк", - зверталася до них дівчина, це були останні слова відомої на весь світ українки.

Також Знай.uа повідомляв, що у дівчат з руху Femen велике свято, вони відзначають своє 10-річчя.