У павуків - сезон полювання, і вони плетуть багатометрові павутини між деревами і кущами, але через це здається, ніби вони всіяли все небо.

Мешканці східного штату Бразилії Мінас-Жерайс сфотографували скупчення павуків в небі. Вони назвали це явище "павуковим дощем". Біолог пояснив, що так полюють павуки Parawixia bistriata. Про це повідомляє видання The Guardian.

У соціальних мережах поширилися фото і відео, на яких видно скупчення павуків, які пересуваються наче по повітрю. Найбільшу популярність набрало відео Жоао Педро Мартінеллі Фонсеки (João Pedro Martinelli Fonseca), який під час поїздки до родичів зауважив, що все небо вкрите чорними крапками. За його словами, цей феномен його приголомшив, особливо, коли один з павуків впав в машину через відкрите вікно.

Місцева жителька розповіла, що в дійсності павуків спостерігалося більше, ніж помітно на відео. Вона підтвердила, що бачила подібне і раніше, завжди в сутінках вкрай спекотних днів. У 2013 році те ж саме спостерігали жителі міста Санту-Антоніу-да-Платина.

Професор Федерального університету Мінас-Жерайс Адальберто душ Сантуш (Adalberto dos Santos) роз'яснив причину явища. За його словами, павуки Parawixia bistriata ведуть "соціальний" спосіб життя. Вони живуть колоніями: вдень гніздяться в гігантському, щодо їх розмірів, кулі, а під вечір виходять полювати. Між кущами і деревами вони плетуть величезну мережу з павутини – вона може досягати чотирьох метрів у ширину і трьох метрів у висоту. Її нитки настільки тонкі, що ледве помітні для людського ока, тому створюється ілюзія, ніби павуки парять в повітрі. Вночі арахниди ловлять здобич, якою зазвичай стають комахи, але іноді і маленькі птахи, а з світанком повертаються в лігво.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Адальберто душ Сантуш зазначив, що отрута Parawixia bistriata не небезпечний для людей, а відчуття від укусу можуть бути порівняні з тими, які відчувають люди при укусі червоного мурашки.

До цього павуки не раз показували широке розмаїття в поведінці. До примру, в листопаді минулого року дослідники з Китайської академії наук в Юннане провели ряд експериментів на павуків Toxeus magnus, що належать до сімейства павуків-скакунів (Salticidae). Вони помітили, що самки годують своїх дитинчат молоком протягом перших 40 днів їх життя.

Нагадаємо, фотограф виявив найстрашніше павуче гніздо, виглядає як пухнастий звір: арахнофобам зі слабким серцем краще не дивитися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дівчина на протязі довгого часу була веганом.

Також "Знай.uа" писав, фотографії одного з найбільш неймовірних і незвичайних павуків з коли-небудь знайдених у природі з'явилися на просторах мережі.