Колишній мер міста Сан-Антоніо (штат Техас), демократ Джуліан Кастро, який займав пост міністра житлового будівництва і міського розвитку в адміністрації Барака Обами, заявив про намір балотуватися в президенти США на виборах 2020 року.

Він заявив про це в суботу, 12 січня, на одному з центральних телеканалів.

"Я претендую на посаду президента, оскільки настав час для нових лідерів, для нової енергії, для того, щоб гарантувати, що можливості, які були у мене, будуть доступні для всіх американців". Джуліан Кастро

Як розповіли ЗМІ, Кастро збирається виступити в Пуерто-Ріко в найближчі дні. Його відносять до найбільш відомих політиків-демократів латиноамериканського походження в США. Його бабуся приїхала в США з Мексики.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також варто відзначити, що Кастро - брат члена Палати представників Конгресу США - демократа Хоакіна Кастро (від штату Техас). Цей конгресмен виступав за введення заборони для американців на будь-яку роботу з державним боргом РФ.

Під час президентської гонки 2016 року Джуліана Кастро називали одним з тих політиків, яких кандидат в президенти від демократів, екс-держсекретар Хілларі Клінтон може вибрати в якості претендента на посаду віце-президента. В кінці кінців "напарником" Клінтон став Тім Кейн.

Експерти вважають, що конкуренами Кастро на посаду президента США можуть стати сенатор від штату Массачусетс Елізабет Уоррен, колишній конгресмен Бето О'рурк, сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, сенатор від штату Нью-Джерсі Корі Букер, сенатор від Міннесоти Емі Клобушар і сенатор від штату Нью-Йорк Кірстен Гілібранд.

На початку лютого 2020 року, в штаті Айова, повинні відбудуться перші збори партійних активістів в ході майбутньої президентської кампанії.

59-ті вибори президента США відбудуться 3 листопада 2020 року.

Як повідомляв Знай.uа, президент Франції Емманюель Макрон обговорив з президентом Росії Володимиром Путіним ядерну угоду з Іраном.

Також Знай.uа писав про те, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп вважає, що президент Росії Володимир Путін міг доручити російському адвоката Наталії Весельницкій "посіяти хаос" у США.