У рейтинг кращих міст світу за якістю життя увійшов російський Нижній Новгород. Також фахівці внесли до списку за якістю життя Санкт-Петербург, Москвау, Єкатеринбург і Новосибірськ.

У рейтинг дослідницького сервісу Numbeo, із 226 кращих міст світу за якістю життя, потрапили п'ять російських. Нижній Новгород експерти визнали найбільш комфортним для життя в Росії, про це пише rbc.ru.

Росіяни стверджують, що за оцінками фахівців, Нижній обігнав Торонто (Канада), Брюссель (Бельгія), Мадрид (Іспанія) і Лос-Анджелес (США), які слідують за ним у рейтингу.

Укладачі списку враховували індекс купівельної спроможності жителів (чим вище, тим краще), індекс забруднення (чим нижче, тим краще), співвідношення ціни на житло і доходу городян, індекс прожиткового мінімуму (чим нижче, тим краще), індекс безпеки, індекс охорони здоров'я, індекс дорожнього трафіку (чим нижче, тим краще) і кліматичний індекс.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Найкращим визнали австралійську столицю Канберру. Вона зайняла перше місце в рейтингу: загальний індекс якості життя в цьому місті оцінили в 224,3 бала", - йдеться у повідомленні.

Нижній Новгород в списку піднявся на 109-й рядок. Індекс якості життя там, за оцінками фахівців, 151,74. Торонто (151,16), Брюссель (150,85), Мадрид (150,74) і Лос-Анджелес (150,65), за версією експертів, цей російський місто обігнав за індексами безпеки, охорони здоров'я, забруднення (воно там нижче), а також за часом переміщення на транспорті. У російському місті, як вважають в Numbeo, в порівнянні з іншими містами, вигідніше відношення ціни на житло до доходу городян.

Санкт-Петербург зайняв 182-й рядок, індекс - 111,59. Москву фахівці вважають менш комфортною: її індекс якості життя - 105,39. У списку столиця Росії обійшла, зокрема, Київ (104,51), Одесу (102,76), Харків (101,99) і Гонконг (100,90).

У топ-200 найбільш зручних міст світу фахівці включили також Єкатеринбург (96,75). На 206-му рядку рейтингу експерти розмістили Новосибірськ (90). Завершують складений Numbeo список Дакка (Бангладеш, 60,46), Лагос (Нігерія, 51,31) і столиця Венесуели Каракас: йому за загальним індексом якості життя експерти поставили нуль.

Нагадаємо, Україна потрапила у десятку лідерів рейтингу країн з найвищим рівнем смертності внаслідок незбалансованого харчування.

Раніше Знай.uа писав, що названо найбільш комфортне для життя місто України: збираємо валізи.

Також Знай.uа писав, виплати на дитину змінилися: види, розміри і список необхідних документів.