В Нью-Йорку проводиться один з найбільших протестів, які виникали в США під час президентства Дональда Трампа, про що повідомляє Укрінформ.

У суботу, 19 січня, на вулиці Нью-Йорка вийшли близько тисячі мітингувальників, які зібралися на Коламбус-серкл на Манхеттені для участі в Жіночому марші і ще кілька тисяч - на Фолі-сквер на Марш жіночої єдності.

Агунда Окео, організатор Маршу жіночої єдності на Фолі-сквер, заявила зі сцени, що минулий рік був роком, коли вони прокинулися і підкреслила, що 2019 стане роком ясності.

Як стало відомо, в цьому році марші в Нью-Йорку розділилися унаслідок розбіжностей між організаторами. У той же час демонстрацію в Коламбус-серкл очолила конгресвумен від Нью-Йорка Олександрія Оказіо-Кортес.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Оказіо-Кортес обурюється: "Ми не будемо мовчати, коли йдеться про права жінок, бідних жінок, жінок робітничого класу і всіх жінок в США і в світі".

В руках багатьох демонстрантів на Фолі-сквер можна побачити плакати, опозиційні до президента США Дональда Трампа, серед яких: "Чотири тижні без зарплати", "Трампа геть", "Будуйте добро, а не стіни", "Імпічмент Трампу". Крім цього, присутні і плакати із закликами боротися за права жінок: "Вітайте матріархат", "Ви не заберете мій голос", "До біса сексизм", "Владу жінкам!".

Примітно, що через дорогу від події на Фолі-сквер проводиться і скромна контр-демонстрація, учасники якої вийшли з плакатами, на яких написано "Дякуйте Богові за Трампа" і "Жінки за Трампа".

Відзначається, що крім Нью-Йорка, 19 січня жіночі марші проводяться в Далласі, Бостоні, Лос-Анджелесі, Х'юстоні, Вашингтоні і сотнях міст поменше на всій території США.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що під час протестів жовтих жилетах у Франції були затримані дванадцять чоловік. Зазначається, що акції, в цілому, пройшли мирно.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у США випробували новітній літак, який випустила компанія Stratolaunch Systems — Stratolaunch Model 351. На даний момент він є найбільшим у світі.

Також "Знай.uа" писав, що не так давно керівництво Facebook видалив 512 сторінок та спільнот, які скоординовано поширювали неправдиву інформацію.