Історія Ірини Білогорки дивовижна. Вона втратила зір в дворічному віці, але зараз живе повноцінним активним життям. Іра багато подорожує, (обходячись при цьому без супроводжуючих!), займається сальсою, плаванням і моделінгом, грає на гітарі та фортепіано. Але найдивніше - дівчина вивчила англійську мову без педагогів і курсів, виграла навчання в американському коледжі за програмою обміну студентами «Flex» і безкоштовне проживання протягом року в американській сім'ї. Крім того, вона - організатор благодійних форумів і тренінгів для українських абітурієнтів, які хочуть навчатися за кордоном, про що розповідають Факти.


Ірина розповіла, що відсутність зору ніколи не була для неї перепоною для нормального життя. Це означає лише те, на її думку, що такій людині потрібно працювати в три рази більше. Вона десять років навчалася у львівській школі-інтернаті для дітей з проблемами зору, але потім вирішила піти і спробувати щось нове. Ірина подала заявку на «Flex», про яку вона дізналася від своєї сестри. Англійську дівчина вивчила самостійно по роликам в Youtube і програмі "Поліглот", а також спілкуючись з волонтерами.
Перша поїздка за кордон хвилювала Ірину, сім'я прийняла її відмінно. Через деякий час вона переїхала жити до іншої сім'ї, яка багато разів бувала в Україні. Також дівчина запанікувала з приводу англійської, який виявився не таким вже ідеальним. Як вона розповіла, їй пощастило, що школа недалеко від Мексики, оскільки мексиканці більш відкриті і заспокоїли її, після чого Іра швидко адаптувалася. Дівчина стверджує, що для занурення в англійську їй знадобилося всього три місяці. Вона зазначила дозвілля американців, які прагнуть більше проводити часу з сім'єю, а також часто займаються спортом, відпочивають біля багаття, ходять на бали.


Що стосується школи, то там можна вибирати предмети, які цікаві і Ірина вибрала ті, яких не було в Україні. Заняття проводяться з 09:00 до 16:00, після чого відпочинок. Дівчина відзначила, наскільки у неї змінилося мислення, що особливо відчулося в Україні, оскільки вона стала ширше дивитися на речі. В Америці вільно говорять про те, з чим не згодні, а найважливішим є розуміння того, чому навчають. Ірина каже: "Америка вчить людей критично мислити і сприймати людей такими, якими вони є". Також вона зазначила, що людям з обмеженими можливостями в США набагато простіше, оскільки там все структуровано і організовано.
Ірина організувала в Україні кілька благодійних проектів, консультує і допомагає бажаючим вчитися за кордоном, планує зайнятися бізнесом.
Ірина розповіла, що завадити може лише нестача коштів на навчання, тому всі бажаючі можуть їй в цьому допомогти. Номер її картки - 4731 2191 1018 6990.
Нагадаємо, раніше наголошувалося, що експерти назвали продукти, на яких не можна заощаджувати.
Як повідомляв портал "Знай.ua": в 2019 році молоді батьки зможуть отримати державну допомогу по догляду за дитиною.
Також "Знай.ua" писав, що скоро ціни на продукти знову виростуть, зокрема, подорожчає хліб.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще